Auta

Audi RS Q7 – luxus se sportovním srdcem

single-image

Audi RS Q7 je model, který spojuje to nejlepší ze světa luxusních SUV a výkonných sportovních vozů. Je to vůz, který svou silou, technologiemi a sofistikovaným designem zaujme nejen nadšence rychlé jízdy, ale i ty, kteří ocení komfort a luxus na každodenních cestách.

Audi RS Q7 okamžitě upoutá svou robustní, ale zároveň elegantní siluetou. Charakteristická maska chladiče Singleframe s lesklými černými prvky, agresivně tvarované nárazníky a masivní kola o průměru až 23 palců dodávají vozu agresivní vzhled. Výrazné linie karoserie podtrhují sportovní charakter tohoto SUV, zatímco zadní LED světla s dynamickými blinkry poskytují vozu moderní a technologicky vyspělý vzhled.

Interiér je čistým odrazem luxusu a inovací. Sportovní sedadla RS jsou potažená kvalitní Alcantarou nebo kůží Valcona, což zajišťuje pohodlí i během dlouhých cest. Technologické prvky jako digitální přístrojová deska Audi Virtual Cockpit, ambientní osvětlení a prémiový zvukový systém Bang & Olufsen doplňují celkový dojem špičkové výbavy.

Pod kapotou Audi RS Q7 najdeme neuvěřitelný motor, který zajišťuje, že tento vůz není jen o luxusu, ale i o brutálním výkonu. Nejnovější model je osazen dvakrát přeplňovaným 4,0litrovým V8 motorem s výkonem 600 koní a točivým momentem 800 Nm. Tento pohonný agregát je schopen zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých 3,8 sekundy, což je na takto velké SUV opravdu ohromující číslo.

Technologie mild-hybridního systému pomáhá nejen zlepšit spotřebu paliva, ale i výkon. Audi RS Q7 disponuje také pohonem všech kol quattro, který je standardem pro všechny modely s označením RS. To zajišťuje maximální trakci a stabilitu v jakýchkoli podmínkách, ať už se jedná o dálnici, horské silnice nebo i lehký terén.

Audi RS Q7 nabízí několik jízdních režimů, které umožňují přizpůsobit jízdní charakteristiku podle aktuálních podmínek a preferencí řidiče. Audi Drive Select umožňuje volbu mezi režimy jako Comfort, Auto, Dynamic nebo individuálním nastavením, kde si můžete upravit reakci motoru, tuhost podvozku i řízení.

Adaptivní vzduchové odpružení zajišťuje, že i přes sportovní charakter nabízí vůz mimořádně komfortní jízdu. Ve vysokých rychlostech se podvozek automaticky sníží, což zlepšuje aerodynamiku a stabilitu vozu. RS Q7 je také vybaveno nejmodernějšími bezpečnostními a asistenčními systémy, jako je adaptivní tempomat, asistence při jízdě v pruzích, automatické nouzové brzdění nebo systém nočního vidění.

Audi RS Q7 představuje špičku mezi SUV, které se nebojí konkurovat sportovním vozům. Kombinace luxusního designu, špičkových technologií a brutálního výkonu dělá z tohoto modelu ideální volbu pro ty, kteří hledají rodinný vůz, ale nechtějí se vzdát potěšení z dynamické a rychlé jízdy.

Mohlo by se vám líbit