Auta

Náhled do budoucnosti supersportovního GT-R od Nissanu

single-image

Na výstavě Japan Mobility Show se představil zářivý koncept nazvaný Hyper Force, který představuje zajímavý pohled do budoucnosti supersportovních vozů – tentokrát s elektrickým pohonem.

Nissan Hyper Force je zcela revoluční studií, která se nicméně neztrácí v dnešní realitě. Zástupci značky ho popisují jako vizi pro novou generaci automobilů. Hyper Force je zaměřen na závodní nadšence a dobrodružné jedince, kteří touží po adrenalinovém zážitku na závodní dráze, aniž by zapomínali na ekologickou odpovědnost.

Tento vůz slibuje maximální jízdní potěšení a zároveň se hrdě hlásí k “vysokému ekologickému výkonu” a pohodlí pro každodenní použití. Jeho srdcem je plně elektrický pohon s baterií pevného elektrolytu, který může generovat úctyhodný výkon až 1 000 kW. Výrobce klade důraz na aerodynamiku, efektivní chlazení a také na systém řízení všech kol, přičemž karoserie z vysokopevnostního karbonu dodává vozidlu lehkost a odolnost. Některé designové prvky dokonce evokují legendární sportovní modely od Nissana, jako je například GT-R.

Hyper Force nabízí dva jízdní režimy

  • Závodní režim “R” (Racing): V tomto režimu se kabina zbarví do červena a vytváří kokpit, který podporuje soustředění na řízení. Čtyři obrazovky okolo volantu zobrazují informace o přilnavosti a teplotě pneumatik, tlaku vzduchu, teplotě brzdových kotoučů, rozdělení výkonu a další důležité údaje.
  • Cestovní režim “GT” (Grand Touring): V tomto režimu se kabina podsvítí modře a obrazovky kolem volantu se sjednotí dohromady. Jednodušší uživatelské rozhraní doprovází nastavení odpružení a stabilizátoru, které zajišťují pohodlnou jízdu.

Koncept je vybaven lehkými sportovními sedadly z uhlíkových vláken s čtyřbodovými bezpečnostními pásy, která mají být pohodlná i při dlouhých cestách. Nissan Hyper Force tak slibuje nejen výkon a adrenalinovou jízdu, ale také ekologickou odpovědnost a komfort pro každodenní použití.

Mohlo by se vám líbit