Rady a tipy

5 tipů jak se dostat z bahna

single-image

Pomalu se nám ochlazuje léto, které bylo plné dešťů a trochu i přírodních katastrof. Mohli jste se tak setkat nejednou se zapadnutím do bahna, kdy bylo obtížné s autem vyjet. Naše rady vám pomohou úplně stejně i v zimě.

  1. Každý z nás to určitě zažil. Auto se při vší snaze nehne z místa a čím více šlapete na plyn, tím hlouběji se auto noří do hlíny či sněhu. Prvním naším tipem je tedy určitě nešlapat bezhlavě na plyn. Je to úplně proti účelu, kterého chceme docílit.
  2. Druhý tip je možná někomu už dost známý. Nazveme ho například „houpačka“. Šikovnou prací nohou, tedy mezi spojkou a plynem donutíme auto balancovat mírně zepředu dozadu, čímž se rozhoupe a v momentě, kdy cítíme, že se kola chytla, můžeme přidat a jsme z nejhoršího venku.
  3. Pokud máme okolo sebe dostatek spíše silných, než úplně chytrých mužů, můžeme je požádat o pomoc při manuálním vytlačování vozu z problému. Tato procedura se oproti předchozí daří lépe zejména ženám.
  4. Čtvrtou radou je určitě taková ta obecně nejznámější, tedy klid před bouří v podobě poslední rady, která bude naprostou bombou. Zatím ale doporučíme na chytrém telefonu vyhledat místní služby a požádat je o pomocnou ruku v podobě těžké techniky. Chvilku si počkáte, možná i něco uhradíte, ale dostanou vás z toho stoprocentně.
  5. A zlatý hřeb dnešního večera je jednoduchý, rychlý a vysoce spolehlivý. Řešení vám leží doslova u nohou. Vyndáním rohoží z vozu a jejich umístěním pod hnaná kola v problémech určitě vyjedete ze svízelné situace „na první dobrou“. Nezapomeňte je poté na místě a také doporučujeme nevracet bez očištění zpět do vozu.

Až takhle je to jednoduché. Přesto ale doporučujeme se dané situaci vůbec vyhnout plynulou pomalejší jízdou se zvýšenou opatrností, nebo se snažit vůbec problematická místa nenavštěvovat. A není ani absolutní výhodou vlastnit vůz s pohonem všech kol. Výhodou ano, ale zárukou ne.

Mohlo by se vám líbit