Auta

Nová Alfa Romeo 33 Stradale – návrat krásky ze šedesátých let

single-image

Alfa Romeo se rozhodla oživit legendu v podobě nové Alfy Romeo 33 Stradale. Tento vůz, původně vyrobený v roce 1967, je dodnes považován za jeden z nejkrásnějších sportovních vozů všech dob. Moderní verze 33 Stradale se snaží spojit závodní jízdní zážitky s každodenní použitelností, což z něj činí jedinečný automobil v dnešním světě luxusních sportovních vozů.

Nová Alfa Romeo 33 Stradale nabízí zákazníkům možnost volby mezi dvěma pohonnými jednotkami: tradičním spalovacím motorem a moderním elektrickým pohonem.

  1. Benzínový třílitrový vidlicový šestiválec Twin-Turbo
    • Tento motor poskytuje výkon 620 koní a je spojen s osmistupňovou převodovkou.
    • Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za pouhé 3 sekundy.
    • Maximální rychlost činí 333 km/h.
    • Pohon je přenášen na zadní kola, což zaručuje sportovní jízdní zážitky.
  2. Elektrický pohon
    • Elektrická verze nabízí výkon 750 koní.
    • Odhadovaný dojezd na jedno nabití je 450 km, což je více než dostatečné pro každodenní použití.
    • Díky okamžitému točivému momentu poskytuje tento pohon velmi dynamické jízdní vlastnosti.

Nová 33 Stradale nabízí dva specifické jízdní režimy, které umožňují řidiči přizpůsobit jízdní vlastnosti podle aktuálních potřeb a nálady:

  1. Strada
    • Komfortnější podvozek pro každodenní jízdu.
    • Výfukový systém se otevírá při otáčkách nad 5000, což přináší kultivovanější a méně agresivní reakci na plyn.
  2. Pistou
    • Režim určený pro maximální adrenalinové zážitky.
    • Tento režim využívá plného potenciálu vozu, a to jak v oblasti výkonu, tak i ovladatelnosti.

Spalovací varianta 33 Stradale se pyšní originální konstrukcí šestiválcového motoru a novým kombinovaným hliníkovým rámem ve tvaru písmene H, který je vyroben z uhlíkových vláken. Tato konstrukce zajišťuje nejen vysokou tuhost, ale také nízkou hmotnost, což je klíčové pro dosažení vynikajících jízdních vlastností.

Podvozek je vybaven aktivními tlumiči a výkonnými brzdami Brembo, které poskytují mimořádnou brzdnou sílu a kontrolu. Tato kombinace zaručuje, že 33 Stradale je připravena na jakoukoliv výzvu, ať už na silnici nebo na závodní dráze.

Nová Alfa Romeo 33 Stradale je vyrobena v limitované edici pouhých 33 kusů, které byly ihned po uvedení na trh vyprodány. Cena tohoto exkluzivního vozu se pohybuje okolo 25 milionů korun. Tato exkluzivita a vysoká cena jen potvrzují, že se jedná o automobil pro skutečné nadšence a sběratele, kteří oceňují kombinaci historie, výkonu a moderní technologie.

Design nové 33 Stradale čerpá inspiraci z originálního modelu z šedesátých let, přičemž kombinuje retro prvky s moderními technologiemi a materiály. Karoserie je tvořena elegantními křivkami, které podtrhují sportovní charakter vozu, zatímco interiér je zaměřen na luxus a komfort. Použití kvalitních materiálů, jako je kůže a karbon, dodává interiéru nejen estetickou hodnotu, ale také funkčnost a odolnost.

Moderní verze 33 Stradale je vybavena nejnovějšími technologiemi, které zajišťují nejen vysoký výkon, ale také bezpečnost a pohodlí. Pokročilý infotainment systém nabízí širokou škálu funkcí, včetně navigace, konektivity a zábavy. Bezpečnostní systémy, jako je adaptivní tempomat, automatické nouzové brzdění a asistent jízdy v pruzích, jsou součástí standardní výbavy, což zaručuje bezpečnou a komfortní jízdu.

Nová Alfa Romeo 33 Stradale je mistrovským dílem, které spojuje historickou krásu a moderní technologii. S možností volby mezi tradičním spalovacím motorem a elektrickým pohonem nabízí zákazníkům jedinečný zážitek z jízdy, ať už hledají výkon na závodní dráze nebo komfort pro každodenní jízdu. Omezená produkce a vysoká cena jen podtrhují exkluzivitu tohoto vozu, který je určen pro ty, kteří oceňují kombinaci historie, výkonu a luxusu. Nová 33 Stradale je důkazem, že Alfa Romeo i nadále patří mezi přední výrobce luxusních sportovních vozů.

Mohlo by se vám líbit