Auta

Peugeot 5008

single-image

Peugeot 5008, nové sedmimístné SUV, přichází na trh s cílem konkurovat zavedeným modelům, jako je Škoda Kodiaq. Tento model se představí v březnu 2024 a slibuje, že zaujme nejen svým designem, ale i technologií a praktičností.

Jednou z nejvýraznějších novinek je uspořádání interiéru, které Peugeot nazývá i-Cockpit Panoramic. Palubní deska zahrnuje 21palcovou zakřivenou panoramatickou obrazovku, která kombinuje digitální přístrojový panel s centrálním dotykovým displejem. Tento futuristický design, doplněný o ambientní LED osvětlení, nejen že posouvá interiér vozu do moderní éry, ale také zlepšuje komfort a přehlednost pro řidiče i spolujezdce.

V oblasti výkonu nabízí Peugeot 5008 různé pohonné jednotky, což zajišťuje, že si vybere opravdu každý. Kromě stoprocentně elektrické verze E-5008, která přinese dojezd až 410 kilometrů na jedno nabití, bude dostupná také hybridní verze a tradiční spalovací motory. Tato rozmanitost pohonných jednotek, včetně oblíbeného 1,2litrového PureTech motoru, zajišťuje, že Peugeot 5008 zůstává flexibilní volbou pro různé typy řidičů.

Peugeot 5008 se může pochlubit nejen technologiemi, ale také praktičností. Vůz nabídne jak pětimístnou, tak sedmimístnou konfiguraci, což ocení především rodiny. Zavazadlový prostor je více než dostačující, s kapacitou až 952 litrů v pětimístné verzi a až 2150 litrů při sklopení zadních sedadel. Nicméně, při plném obsazení všech sedmi sedadel zůstává zavazadlový prostor menší, což je oblast, kde Škoda Kodiaq nabízí o něco více prostoru.

Co se týče jízdy, Peugeot 5008 je navržen tak, aby byl pohodlný jak ve městě, tak na dálnici. Díky vysoké poloze za volantem a dobré manévrovatelnosti je vůz snadno ovladatelný i v úzkých městských ulicích. Na dálnici pak oceníte klidnou a pohodlnou jízdu s minimálním hlukem.

Peugeot 5008 tak představuje vyvážený mix moderní technologie, stylového designu a praktických vlastností, čímž se stává atraktivní volbou pro ty, kteří hledají prostorné a všestranné SUV, které nezůstává pozadu ani v oblasti technologií.

Vzhledem k těmto vlastnostem je jasné, že Peugeot 5008 bude v roce 2024 vážným konkurentem nejen pro Škodu Kodiaq, ale také pro další oblíbené SUV na trhu.

Mohlo by se vám líbit