Auta

Kia Ceed 1.6 SW – podrobný pohled na třetí generaci

single-image

Třetí generace oblíbeného korejského hatchbacku Kia Ceed je na trhu od roku 2018. Modernizace se dotkla interiéru jen decentně, ale přinesla 10,25palcový multimediální displej a nové logo na volantu, což zvyšuje celkový dojem z kvality.

Výkonná turbodieselová motorizace
Pod kapotou se skrývá 1.6 CRDi turbodieselový motor s výkonem 100 kW (přibližně 134 koní) a točivým momentem 320 Nm. Tento motor pohání přední kola prostřednictvím sedmistupňové automatické převodovky DCT.

Hladké řazení a úsporná spotřeba
Převodovka řadí velmi hladce a je vybavena technologií, která eliminuje tradiční cukání při řazení. Díky tomu je jízda s Ceedem tichá a plynulá. Automat udržuje nízké otáčky, aby byla spotřeba paliva co nejnižší.

Spotřeba a výkon
Při klidné jízdě dosahuje Kia Ceed úctyhodné spotřeby kolem 5 litrů na 100 kilometrů. Motor není určen pro divokou jízdu, ale ve sportovním režimu nabízí dodatečný výkon. Tato motorizace je ideální pro klidné řidiče. I přes tichý chod motoru v běžném provozu je po startu motoru na několik minut znatelný.

Komfortně laděný podvozek
Podvozek Ceedu je nastaven spíše na komfort, ale při dynamické jízdě auto dobře drží směr. Nová Kia Ceed se řídí výborně a může se měřit s evropskou konkurencí.

Mohlo by se vám líbit