Auta

BMW XM 2024

single-image

BMW představilo zcela nový model pro rok 2024 – BMW XM, které je nejen jedním z nejvýkonnějších SUV značky, ale také prvním vozem s označením M, který je dostupný výhradně jako plug-in hybrid. Tento luxusní a výkonný vůz kombinuje 4,4litrový twin-turbo V8 motor s vysokovýkonným elektromotorem, což mu poskytuje celkový výkon 738 koní a točivý moment 738 lb-ft. Díky tomu je BMW XM schopno akcelerovat z 0 na 100 km/h za pouhé 3,8 sekundy.

Výjimečný design vozu zdůrazňuje ostré linie a aerodynamické prvky, jako je zadní difuzor a vertikální čtyřhranný výfukový systém, které podtrhují jeho agresivní vzhled. Standardem jsou také 23palcová kola BMW M s výraznými akcenty a brzdový systém M Sport, zajišťující maximální kontrolu a bezpečnost.

Interiér BMW XM je navržen s důrazem na maximální luxus a pohodlí. Najdete zde nejmodernější technologie, včetně zakřiveného displeje BMW Curved Display, který integruje infotainment systém i digitální přístrojovou desku. Součástí výbavy je také systém M xDrive, který poskytuje vynikající trakci a stabilitu za všech podmínek.

BMW XM 2024 je také ekologicky šetrné díky svému hybridnímu pohonu, který umožňuje čistě elektrický dojezd až 50 kilometrů. Tento model je tak ideální volbou pro ty, kteří hledají spojení výkonu, luxusu a udržitelnosti v jednom voze. Cena tohoto exkluzivního SUV začíná na 160 000 USD, což ho řadí mezi špičkové modely v nabídce BMW.

Mohlo by se vám líbit