Auta

Praga Bohema za 34 milionů se začíná vyrábět

single-image

Praga Bohema začala svoji výrobu s cenovkou 34 milionů korun. Tento luxusní supersport, který byl poprvé představen veřejnosti před dvěma lety, se nyní začal vyrábět ručně v továrně na území České republiky. Automobilka Praga vybrala 89 zákazníků, kteří se brzy mohou těšit na to, že dostanou tento vůz do svých rukou.

Praga Bohema není žádným obyčejným vozem. S jeho vývojem pomáhali zkušení jezdci, včetně pilota F1 a tajemné postavy známé jako Stig. Automobil vychází ze zkušeností získaných při závodění a konstrukci předchozí okruhové střely Praga R1, což byl karbonový speciál s propracovanou aerodynamikou a motorem z Clia RS.

Bohema však posouvá měřítka ještě výše. Pod svou karbonovou karoserií, připomínající téměř Batmobil, ukrývá dvakrát přeplňovaný 3,8litrový šestiválec, který pochází z Nissanu GT-R R35, známého jako Godzila. Tento motor byl vyladěn na výkon 710 koní. Monokok vozu je rovněž vyroben z karbonu, což umožňuje udržet celkovou hmotnost pod jednou tunou. S poměrem výkonu a hmotnosti kolem 700 koní na tunu představuje Bohema tvrdou konkurenci pro výrobce jako Ferrari, Porsche nebo McLaren.

Pneumatiky Pirelli Trofeo R a přítlak až 900 kg dodávají Bohemě nejen přilnavost, ale i pekelnou rychlost na okruhu. Praga tvrdí, že Bohema dosahuje časů na kolo srovnatelných s vozy třídy GT3. Automobil byl testován na několika slavných okruzích, včetně Red Bull Ringu, Spa-Francorchamps a Nürburgringu, s továrním testovacím jezdcem Josefem Králem, bývalým pilotem F1 Romainem Grosjeanem a zkušeným jezdcem známým jako „exStig“ Benem Collinsem za volantem.

Praga Bohema přináší spojení luxusu, vysokého výkonu a zkušeností z profesionálního závodění do rukou šťastných majitelů, kteří si mohou užít nejen unikátního designu, ale také špičkových jízdních vlastností.

Mohlo by se vám líbit