Auta

Škoda Superb IV. generace

single-image

Pokud hledáte prostorné, pohodlné a dobře vybavené auto, můžete se poohlédnout po nové Škodě Superb. Tento model je největším a nejluxusnějším kombíkem v nabídce české značky, který nabízí spoustu místa pro cestující i zavazadla, vysokou kvalitu provedení a moderní technologie. V tomto článku se podíváme na jednu z možných motorizací: Superb Combi 2,0 TDI 110 kW s 7-stupňovou automatickou převodovkou.

Tento naftový motor má čtyři válce, zdvihový objem 1968 ccm a výkon 110 kW (150 koní) při 3500-4000 ot./min. Točivý moment dosahuje 360 Nm při 1750-3000 ot./min. Motor je spojen se 7-stupňovou automatickou převodovkou DSG, která umožňuje plynulé a rychlé řazení. Díky tomu je jízda s tímto autem velmi komfortní a dynamická. Maximální rychlost je 222 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 9,3 s. Spotřeba je také příznivá, podle údajů výrobce se pohybuje kolem 5,0 l na 100 km.

Superb Combi je k dispozici ve dvou výbavách: Selection a Laurin & Klement. Obě nabízejí bohatou výbavu, která zahrnuje například asistenta dálkových světel, 10″ virtuální kokpit, 12V zásuvku v zavazadlovém prostoru, bezdrátové nabíjení telefonu (15W), kola z lehké slitiny Mintaka 17″ (Selection) nebo Belatrix 18″ (L&K), dekorativní prahové lišty, asistovanou jízdu 2.0+, KESSY – bezklíčové zamykání a startování, vyhřívání zadních sedadel a Matrix-LED přední světlomety (L&K). Cena začíná na 1 035 000 Kč za Selection a končí na 1 235 000 Kč za L&K.

Superb Combi je také k dispozici s elektronicky řízenou vícelamelovou spojkou. Pohon všech kol zaručuje optimální jízdní dynamiku, nejvyšší standard aktivní bezpečnosti a hospodárnou spotřebu. Rozdělování točivého momentu na všechna čtyři kola probíhá automaticky a závisí na jízdních podmínkách. Ideální točivý moment pro zadní nápravu vypočítává řídicí jednotka, a regulace se provádí proměnlivým přítlakem na spojkové lamely.

Asistovaná jízda 2.0+ umí částečně převzít kontrolu nad vozem, aby vám usnadnila jízdu. Parkování nikdy nebylo snazší – stačí stisknout správné tlačítko. Nejmodernější systémy pro bezpečí na cestách zahrnují špičkové Matrix-LED přední světlomety, poskytující perfektní výkon a užitečné bezpečnostní funkce.

Pokud tedy hledáte auto, které vám nabídne prostor, pohodlí, výkon a technologii, můžete si vybrat Škodu Superb Combi 2,0 TDI 110 kW se 7-stupňovou automatickou převodovkou. Toto auto vás jistě nezklame a bude vám spolehlivým a stylovým společníkem na cestách.

Mohlo by se vám líbit