Auta

Nejhnusnější auto všech dob, aneb výčet výhod Fiata Multipla

single-image


Fiat Multipla je podle některých auto na celý život. Nedaří se totiž prodat a ani vám ho nikdo neukrade. I takto zní některé vtipy na jeden z nejkontroverznějších modelů značky Fiat, který podřídil design naprosté praktičnosti.

Na první pohled většinu lidí toto auto brutálně odradí. Dokonce snad vyhrálo hned několik cen o nejškaredější auto všech dob. Přesto jak se v tomto videu od kolegů z Autobible dozvíte, výhod je zde habaděj. I proto u mnoha lidí převážil rozum nad estetickým cítěním a Multiplu mají dodnes doma.

Pokud nemáte možnost na video kouknout, tak to zde vypíchnu. Začnu asi nejkontroverznějším faldíkem, který se nachází pod obrovitým předním sklem z kterého je vidět jak z autobusu. Tento mezidíl obsahuje dálková světla, jejichž pozice opravdu výrazně zlepšuje jejich funkci.

Nápadná jsou také obrovská okna, přes která je parádní výhled do všech směrů. Nutno vypíchnout, že Multipla je kratší než krátká Fabie!!! Vevnitř však zdatně konkuruje velkým rodinným vozům. Auto je sice širší, ale to by na parking nemělo mít takový vliv. Uvnitř je díky tomu 6 plnohodnotných nezávislých sedaček. Všechny jsou “šoupací” a zadní se dají vyndat, nebo sklopit a přeměnit tak na opěrku/stoleček. Díky vyndavatelnosti sedaček se z auta kratšího, než Fabie stává schopný stěhovák.

Zajímavě řešené jsou i vnitřní madla dveří, která jsou řešená tak, aby zase neomezovala prostor pasažérů, aby byla pohodlná ale zároveň jsou praktická. Vnější páčky pro otevírání dveří je zase obdařené plastem přesahujícím délku dveří. Minimalizuje tak případné odření dveří při otevření v blízkosti vedlejšího auta. Levé zrcátko je rozdělené na dvě, takže velice dobře hlídá mrtvý úhel.

Uvnitř v interiéru se nachází spousta odkládacích přihrádek. Asi 4 na palubní desce a 2 nahoře nad mračítky. Zavazadlový prostor nabízí 430 litrů místa pro vaše věci.

Mohlo by se vám líbit