Auta

Audi S3

single-image

Audi rozšířilo svou sportovní nabídku s uvedením modelu S3, dostupného jak ve verzi sedan, tak hatchback. Tento nový přírůstek do rodiny Audi S představuje kombinaci elegantního designu, špičkové technologie a vysokého výkonu. Pod kapotou obou verzí se nachází osvědčený přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec 2.0 TFSI, který je laděn na působivý výkon 228 kW (310 koní) a točivý moment 400 N.m. Tento motor spolupracuje s dvouspojkovou sedmistupňovou převodovkou S tronic, která přenáší sílu na všechna čtyři kola prostřednictvím systému Quattro, což zajišťuje vynikající trakci a dynamiku jízdy za jakýchkoliv podmínek.

Díky této konfiguraci dokáže Audi S3 zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých 4,8 sekundy a dosáhnout elektronicky omezené maximální rychlosti 250 km/h. Tento výkon činí z modelu S3 atraktivní volbu pro ty, kteří hledají sportovní vůz s každodenní využitelností. Ve srovnání se standardním modelem Audi A3 je S3 vybavena přepracovaným podvozkem, který je snížen o 15 mm, což nejen zlepšuje jízdní vlastnosti, ale také podtrhuje sportovní charakter vozu. Pro ještě lepší jízdní zážitek je možné volitelně zvolit adaptivní tlumiče, které umožňují upravit tuhost podvozku podle aktuálních potřeb a preferencí řidiče.

Sportovní povaha modelu S3 se odráží i v jeho exteriéru. Dynamicky tvarované nárazníky, širší boční prahy a výfukový systém se čtveřicí koncovek dávají najevo, že nejde o obyčejný rodinný vůz. Výraznou přední masku chladiče v lesklém provedení doplňují volitelné Matrix LED světlomety s tmavě zbarveným pozadím, které nejen zvyšují estetickou přitažlivost, ale také zajišťují optimální osvětlení při jízdě v noci. Na voze jsou standardně osazena 18palcová kola, která nejen skvěle vypadají, ale také umožňují instalaci výkonnější brzdové soustavy, která je schopna zajistit bezpečné zastavení i při sportovnější jízdě.

Interiér Audi S3 je navržen tak, aby poskytoval řidiči i pasažérům maximální komfort a zároveň podtrhoval sportovní charakter vozu. Dominantním prvkem jsou sportovní sedadla čalouněná látkou vyrobenou z recyklovaných PET lahví, což ukazuje na ekologickou odpovědnost značky Audi. Kromě toho interiér nabízí kvalitní hliníkové obložení, které lze na přání nahradit ještě luxusnějším karbonovým dekorem. Samozřejmostí je také tříramenný sportovní volant, který padne do ruky a umožňuje precizní ovládání vozu.

Součástí standardní výbavy modelu S3 je také nejnovější generace infotainmentu Audi. Dominantou palubní desky je 10,1palcový displej, který slouží k ovládání většiny funkcí vozu, včetně navigace, audia a propojení s mobilními zařízeními. Digitální přístrojový štít pak poskytuje řidiči všechny důležité informace přehledně a v reálném čase, čímž zvyšuje bezpečnost a komfort jízdy.

Audi S3 představuje vyváženou kombinaci sportovního výkonu, moderní technologie a elegantního designu. Tento model je ideální volbou pro ty, kteří chtějí sportovní zážitky bez kompromisů v každodenním provozu. Audi opět ukazuje, že umí nabídnout nejen výkonné, ale také technologicky vyspělé vozy, které splňují nejvyšší nároky zákazníků.

Mohlo by se vám líbit