Auta Zajímavosti

Ferrari 296 GT3 za 400 000 Kč

single-image

Ferrari 296 GT3 model ve velikosti 1:8 vytvořený společností Amalgam zaujme nejen milovníky motoristického umění, ale také sběratele modelů. I když může být pořízen za dostupných 400 000 Kč, neslouží k jízdě, nýbrž jako precizně zpracovaný exponát s neuvěřitelnými detaily.

Elegantní tvary, aerodynamická řešení pro vysoký přítlak, karbonová zrcátka a závodní pneumatiky Pirelli – to vše zdobí tuto repliku vozu Ferrari 296 GT3. Překvapivě se jedná o model ve velikosti 1:8, o délce necelých 56 centimetrů. Vytvoření tohoto drobného uměleckého díla bylo založeno na interních dokumentech Ferrari, což zaručuje co nejvěrnější podobu originálu.

Samotný vývoj modelu trval 3 000 hodin, přičemž sestavení každého vozu vyžaduje dalších 300 hodin. Společnost Amalgam zdůrazňuje, že veškeré součásti modelu jsou zmenšeninou skutečného vozu, což zahrnuje i detailně zpracovanou kabinu s bezpečnostními pásy, spínači a volantem. Otevíratelné dveře umožňují pohled dovnitř, ale kryt šestiválcového motoru zůstává pro tento typ modelu uzavřený.

Amalgam potvrdil vytvoření limitované edice, která bude čítat 199 exemplářů. Každý zákazník si může vybrat podle svých konkrétních přání, a to i co se týče barvy lakování. Nabízené odstíny jsou převzaty z oficiálního katalogu Ferrari, což zvyšuje autentičnost každého kousku. Za tuto exkluzivitu si výrobce říká sumu 18 090 dolarů, což odpovídá zhruba 400 000 Kč. Pro srovnání – za stejnou částku můžete dnes pořídit novou Škodu Fabia s přeplňovaným litrovým tříválcem.

Mohlo by se vám líbit