Auta

Citroën SpaceTourer v novém

single-image

Citroën SpaceTourer prošel omlazením, které přineslo hlavně novou tvář a modernější technologie. Tento prostorný rodinný koráb, spadající spíše do kategorie MPV, je oblíbeným přepravníkem pro početné rodiny a různé shuttle servisy. Po faceliftu nabízí dvě délky – 498 cm a 533 cm, a pojme až devět cestujících. Omlazené vydání poznáte díky přepracované přídi, která je extravagantnější, má novou světelnou techniku a modernější logo značky.

Interiér vozu také prodělal změny. Zcela nové přístrojové desce dominuje desetipalcový dotykový displej. Uprostřed najdeme nové ovládací rozhraní. Multimédia lze konfigurovat podle vlastních preferencí, podobně jako menu na vašem smartphonu. Samozřejmě nechybí bezdrátové zrcadlení Apple CarPlay a Android Auto, stejně jako propojení s chytrou mobilní aplikací.

Citroën láká na královský vnitřní prostor a nespočet odkládacích míst. Například nová horní odkládací přihrádka uprostřed palubní desky byla zvětšena, takže se do ní vejde klidně i tablet. Tvůrci slibují vysokou úroveň akustického odhlučnění a jízdního komfortu. Co se týče techniky, jedinou inovací je elektrický posilovač řízení, který nahrazuje dřívější elektrohydraulický.

Na evropských trzích se model prodává výhradně coby ë-SpaceTourer, tedy elektrická verze se 100 kW elektromotorem a dvěma bateriemi. Menší baterie s kapacitou 50 kWh slibuje dojezd 224 km na jedno nabití, zatímco balík s kapacitou 75 kWh prý vystačí na 350 kilometrů, což je o 20 km více než u předchozí generace. Toho bylo dosaženo optimalizací pohonu a systému rekuperace.

Mohlo by se vám líbit