Auta

Hyundai Bayon 2024

single-image

Hyundai Bayon 2024 je nové malé SUV od jihokorejské automobilky Hyundai. Tento model je založen na stejné platformě jako supermini i20, ale nabízí vyšší posed, větší zavazadlový prostor a více technologií. V tomto článku se podíváme na hlavní charakteristiky, výhody a nevýhody Hyundai Bayon 2024.

Charakteristiky
Hyundai Bayon 2024 je dostupný s jedním motorem: 1.0 – litrovým tříválcem s turbodmychadlem a 48V mild hybridním systémem, který snižuje spotřebu paliva a emise CO2. Motor má dva výkonové stupně: 100 k (74 kW) nebo 120 k (88 kW). K dispozici je šestistupňová manuální převodovka nebo sedmistupňová automatická převodovka s dvojitou spojkou. Pohon je pouze přední, takže Bayon není určen pro jízdu v terénu.

Hyundai Bayon 2024 se vyznačuje originálním designem, který kombinuje ostré linie, širokou masku, úzké světlomety a zadní světla ve tvaru šípu. Karoserie je nabízena v devíti barevných variantách, z nichž některé jsou kombinované s černou střechou. Interiér je moderní a funkční, s digitální přístrojovou deskou, dotykovým displejem s infotainmentem, bezdrátovým nabíjením a konektivitou Apple CarPlay a Android Auto. Hyundai Bayon 2024 je vybaven také řadou bezpečnostních a asistenčních systémů, jako je adaptivní tempomat, asistent pro udržování jízdního pruhu, asistent pro rozpoznávání dopravních značek, asistent pro nouzové brzdění a asistent pro mrtvý úhel.

Výhody
Hyundai Bayon 2024 je ideální volbou pro ty, kteří hledají praktické, pohodlné a ekonomické SUV. Nabízí prostorný a kvalitní interiér, který pojme pět osob a 411 litrů zavazadel. Je také velmi úsporný, neboť má nízkou spotřebu paliva (od 5,0 do 5,4 l/100 km podle WLTP) a nízké emise CO2 (od 114 do 123 g/km podle WLTP). Hyundai Bayon 2024 je také velmi dobře vybavený, neboť nabízí mnoho technologií, které zvyšují komfort, zábavu a bezpečnost. Hyundai Bayon 2024 je také velmi atraktivní, neboť má originální a moderní vzhled, který se odlišuje od konkurence.

Nevýhody
Hyundai Bayon 2024 má samozřejmě i několik nevýhod, které je třeba vzít v úvahu. Jednou z nich je nízký posed za volantem, který neodpovídá očekávání některých zákazníků, kteří chtějí mít lepší výhled z SUV. Je také poměrně hlučný, neboť má tříválcový motor, který produkuje nepříjemný zvuk při vyšších otáčkách. Je také méně dynamický, neboť má pomalejší akceleraci a reakci na plyn než některé konkurenční modely. Je také méně univerzální, neboť nemá pohon všech kol ani nastavitelné podvozek, které by mu umožnily lépe zvládat jízdu v různých podmínkách.

Závěr
Hyundai Bayon 2024 je skvělým příkladem toho, jak spojit praktičnost, pohodlí a ekonomiku v jednom SUV. Hyundai Bayon 2024 je schopen uspokojit potřeby a touhy různých typů zákazníků, kteří ocení jeho prostor, kvalitu, technologii a design. Hyundai Bayon 2024 je však také kompromisní, neboť má některé nedostatky, které snižují jeho atraktivitu pro náročnější řidiče. Hyundai Bayon 2024 je tedy SUV pro ty, kteří si ho chtějí užít, ale ne očekávají od něj zázraky.

Mohlo by se vám líbit