Auta

Mercedes-Benz GLS – luxusní SUV v plné parádě

single-image

Mercedes-Benz GLS je vlajkovou lodí mezi SUV tohoto německého výrobce a představuje špičku v segmentu luxusních sportovně užitkových vozů. Díky svému impozantnímu vzhledu, sofistikovaným technologiím a vysokému komfortu pro sedm pasažérů, nabízí jedinečný zážitek z jízdy. Tento model je ideální volbou pro ty, kdo hledají prostornost, luxus a špičkový výkon.

Mercedes-Benz GLS zaujme již na první pohled svým monumentálním a zároveň elegantním vzhledem. Masivní přední maska s typickou trojcípou hvězdou Mercedesu dává jasně najevo, že se jedná o vůz prémiové třídy. LED světlomety s technologií MULTIBEAM LED poskytují maximální osvětlení za všech podmínek, aniž by oslnily ostatní řidiče. Robustní karoserie a čisté linie dávají GLS vzhled síly a stability, přičemž jemné detaily a chromové prvky dodávají vozu sofistikovaný nádech.

Z bočního pohledu je patrná jeho masivnost, přičemž jemně stoupající linie karoserie podtrhují jeho dynamický charakter. Na zadní části vozu najdeme elegantní LED světla a dvojici chromovaných koncovek výfuků, které přidávají sportovní vzhled. GLS kombinuje robustní vzhled terénního vozu s luxusem, který je typický pro vozy Mercedes-Benz.

Uvnitř Mercedes-Benz GLS se snoubí luxus a technologie na nejvyšší úrovni. Prostorný interiér poskytuje místo až pro sedm pasažérů ve třech řadách sedadel, přičemž sedadla ve druhé a třetí řadě lze elektricky sklápět a nastavovat. Vysoce kvalitní materiály, jako jsou měkké kůže, dřevo a hliník, dodávají interiéru prémiový vzhled a pocit.

Středobodem interiéru je dvojice velkých displejů, které jsou součástí infotainmentu MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Tento systém je ovládán dotykem, hlasovými příkazy nebo gesty a nabízí snadný přístup ke všem funkcím vozu, od navigace až po klimatizaci. Vůz je také vybaven prémiovým audiosystémem Burmester, který poskytuje špičkovou kvalitu zvuku pro všechny pasažéry.

Prostornost a komfort jsou jedny z hlavních předností modelu GLS. Druhá řada sedadel může být vybavena funkcí vyhřívání, ventilace a masáže, což posouvá zážitek z cestování na zcela novou úroveň. I třetí řada sedadel nabízí dostatek prostoru a komfortu pro dospělé pasažéry, což je v tomto segmentu spíše vzácností.

Pod kapotou Mercedes-Benz GLS se ukrývají špičkové motory, které nabízejí působivý výkon i přes jeho masivní rozměry. Základním motorem je šestiválcový diesel o objemu 3,0 litrů, který poskytuje solidní výkon při vysoké efektivitě. Pro milovníky vyššího výkonu je zde osmiválcový benzinový motor o objemu 4,0 litrů, který ve verzi GLS 580 nabízí výkon přes 490 koní.

Nejvýkonnější verzí je model Mercedes-AMG GLS 63, který je poháněn 4,0litrovým osmiválcem s výkonem 612 koní. Tento model je schopen zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než 4,2 sekundy, což je působivé na tak velké SUV.

Veškeré modely GLS jsou vybaveny systémem pohonu všech kol 4MATIC, který zajišťuje maximální trakci na jakémkoliv povrchu. Automobil disponuje také vzduchovým podvozkem AIRMATIC, který automaticky upravuje světlou výšku vozu v závislosti na rychlosti a jízdních podmínkách, což zajišťuje pohodlnou a stabilní jízdu.

Mercedes-Benz GLS je navržen tak, aby poskytoval maximální komfort i na dlouhých cestách, ale zároveň zvládal i náročné terénní podmínky. Díky systému E-ACTIVE BODY CONTROL, který aktivně upravuje podvozek vozu a kontroluje každý jednotlivý tlumič, se GLS přizpůsobí jakékoliv situaci na silnici. Tento systém také umožňuje tzv. “skákání”, kdy vůz při jízdě v písku dokáže zlepšit trakci díky pohybům karoserie.

K dispozici je také celá řada asistenčních systémů, jako je adaptivní tempomat, asistent pro udržování jízdy v pruhu, asistent pro jízdu v kolonách a mnoho dalších. GLS tak nabízí poloautomatickou jízdu, která výrazně zvyšuje pohodlí a bezpečnost, především na dálnicích.

Bezpečnostní výbava Mercedes-Benz GLS zahrnuje to nejlepší, co je dnes v automobilovém průmyslu dostupné. Vůz je vybaven množstvím aktivních a pasivních bezpečnostních systémů, včetně asistenta pro sledování mrtvého úhlu, asistentu pro zabránění kolizi, systému PRE-SAFE® a řady dalších funkcí. Tyto technologie pomáhají minimalizovat riziko nehody a zajišťují ochranu posádky i v nejhorších scénářích.

Mercedes-Benz GLS představuje ideální volbu pro ty, kdo hledají kombinaci luxusu, prostoru a výkonu v segmentu SUV. Díky svému prostornému interiéru, špičkovým technologiím a výkonným motorům je ideální jak pro dlouhé rodinné výlety, tak pro každodenní jízdu ve městě. S ohledem na své vlastnosti a výbavu je GLS jedním z nejluxusnějších a nejlépe vybavených SUV na trhu.

Mohlo by se vám líbit