Auta

Hyundai Bayon – modernizace malého SUV

single-image

Hyundai Bayon je čerstvou novinkou, která české trhy brázdí už třetím rokem. Tento model, který je součástí kategorie malých SUV a crossoverů, přináší zajímavé inovace a designové prvky, které oslovují širokou škálu zákazníků. Bayon byl postaven jako nástupce oblíbeného modelu ix20 a stal se silným konkurentem pro vozy jako Škoda Kamiq nebo Volkswagen T-Cross.

Nyní nastal čas na facelift a vítajnější inovace, které z Bayonu činí ještě atraktivnější volbu pro zákazníky. Modernizaci vozu poznáte například podle upravených LED světlometů, jiným nárazníkům a hlavně přepracované masce řidiče. Tyto změny dodávají Bayonu modernější a dynamičtější vzhled, který lépe odpovídá současným trendům v automobilovém designu. Kromě estetických úprav Hyundai také zlepšil aerodynamiku vozu, což přispívá ke snížení spotřeby paliva a emisí.

Jednou z významných novinek faceliftu jsou nové možnosti kol. Zákazníci mohou nyní vybírat z šestnácti nebo sedmnáctipalcových kol, která nejenže zlepšují jízdní vlastnosti, ale také dodávají vozu sportovnější vzhled. Hyundai se rovněž zaměřil na rozšíření barevné palety karoserie, kterou nyní tvoří devět různých odstínů. Některé z těchto barev lze kombinovat s kontrastně zbarvenou černou střechou, což umožňuje zákazníkům vytvořit si vůz přesně podle svých představ a vkusu.

Hyundai Bayon přináší také řadu technologických vylepšení. V interiéru najdete moderní infotainment systém s dotykovým displejem, který podporuje Apple CarPlay a Android Auto. Tento systém umožňuje snadné připojení chytrých telefonů a přístup k navigaci, hudbě a dalším aplikacím přímo z palubní desky. Kromě toho je Bayon vybaven i bezdrátovým nabíjením pro kompatibilní zařízení, což přidává na pohodlí během jízdy.

Bezpečnost je pro Hyundai prioritou, a proto je Bayon vybaven řadou pokročilých bezpečnostních funkcí. Mezi tyto funkce patří například autonomní nouzové brzdění, systém sledování mrtvého úhlu, adaptivní tempomat a asistent pro udržování jízdního pruhu. Tyto technologie pomáhají řidiči při každodenní jízdě a zvyšují celkovou bezpečnost na silnicích.

Hyundai Bayon nabízí několik variant pohonných jednotek, které vyhovují různým potřebám a preferencím zákazníků. Základní motorizace zahrnuje tříválcový motor o objemu 1,2 litru, který poskytuje dostatečný výkon pro městskou jízdu. Pro ty, kteří hledají více výkonu, je k dispozici také přeplňovaný motor o objemu 1,0 litru s výkonem až 120 koní. Tento motor je vybaven technologií mild-hybrid, která přispívá k nižší spotřebě paliva a snížení emisí.

Pro ekologicky smýšlející zákazníky je Bayon dostupný i v hybridní verzi. Tento model kombinuje benzinový motor s elektromotorem, což umožňuje snížit spotřebu paliva a emise CO2. Hybridní verze je ideální pro ty, kteří chtějí přispět k ochraně životního prostředí a zároveň si užívat komfort a výkon moderního SUV.

Interiér Hyundai Bayon je navržen tak, aby poskytoval maximální komfort a prostornost. Sedadla jsou ergonomicky tvarovaná a nabízejí dostatek podpory pro dlouhé jízdy. Zadní sedadla lze sklopit, čímž se zvětší objem zavazadlového prostoru, který je již v základní konfiguraci dostatečně prostorný pro většinu potřeb. Bayon tak nabízí praktické řešení pro rodiny i jednotlivce, kteří potřebují dostatek prostoru pro své věci.

Hyundai Bayon je moderní a stylové SUV, které nabízí řadu inovací a vylepšení. Jeho facelift přináší atraktivnější design, nové technologické funkce a vylepšené bezpečnostní prvky. Díky široké paletě barev, různým variantám pohonných jednotek a prostornému interiéru je Bayon ideální volbou pro široké spektrum zákazníků. Hyundai Bayon tak představuje skvělou kombinaci stylu, komfortu a praktičnosti, která jistě osloví mnoho řidičů hledajících moderní a spolehlivé SUV.

Mohlo by se vám líbit