Auta

Renault R5 – spojední retro stylového francouze s moderními technologiemi

single-image

Renault 5, dlouho očekávaný nástupce svého historického předchůdce, konečně spatřil světlo světa. Přináší kombinaci retro vzhledu s inovativními technologiemi, které učinily z původního francouzského městského auta ikonu. Nový Renault 5 je krokem vpřed do elektromobility, přičemž zachovává ducha původního modelu.

Inspirace původní pětkou je patrná na každém detailu nového vozu. Karoserie připomíná úspěšnou historii řady s povědomou světelnou technikou, elegantními liniemi a osmnáctipalcovými koly. Na kapotě najdeme indikátor stavu dobití, který elegantně kombinuje funkci s designem.

Interiér nového Renaultu 5 představuje sytý mix retro a moderny. Kabina, i přes absenci velké vertikální obrazovky, nabízí digitální přístrojový štít a displej v jedné ose, zachovávající zároveň tradiční ovládací prvky. Páka voliče převodovky s displejem nabízí možnost zobrazení francouzské trikolory nebo loga pětky, dodávajíc vozu další rozměr osobnosti.

Nový Renault 5 není pouze o vzhledu, ale také o výkonu a udržitelnosti. Elektromotor nabízí tři výkonové varianty: 95, 120 nebo 150 koní. S dvěma dostupnými bateriemi, 40 nebo 52 kWh, může nový Renault 5 dosáhnout dojezdu až 400 km na jedno nabití. Nabíjecí výkon 100 kW umožňuje rychlé dobíjení, což je klíčový faktor pro městská auta.

Výbava nového Renaultu 5 je plná moderních technologií a asistenčních systémů. Automatické nouzové brzdění, autonomní řízení druhé úrovně a možnost správy vozu na dálku prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu ukazují směr budoucnosti automobilového průmyslu.

Jedním z největších taháků nového Renaultu 5 jsou jeho cenově dostupné inovace. I přes své moderní technologie a výkonný elektromotor se cena pohybuje kolem 600 000 Kč. Renault tak nabízí kombinaci stylu, výkonu a udržitelnosti za dostupnou cenu.

Nová generace Renaultu 5 slibuje být důstojným pokračovatelem legendy, která přináší elektromobilitu do městských ulic s elegancí a stylem, který zaujme nejen milovníky původního modelu, ale i novou generaci motoristů.

Mohlo by se vám líbit