Auta Zajímavosti

320 km/h na dálnici s Ferrari 812

single-image


Všichni malí kluci sní o nejrychlejších sporťácích. Nahlížejí do aut a kontrolují jim “maximálky” na tachometrech. Který má nejvíc, ten je nejrychlejší. Tyto sny se pak dospělým mužům někdy stanou skutečností. Je však takový výkon vůbec v praxi k něčemu?

Na maximální rychlost si sáhnete někde na letišti, na okruhu, nebo na “autobahnu” v německu. A tam se to také úplně nedoporučuje, protože to může být o život. O poznání více však oceníte zrychlení, kdy se nebudete muset klepat strachy, zda vůz před vámi stihnete rychle předjet. I tyto manévry však mohou být za různých okolností značně nebezpečné.

Jak to ale může v praxi vypadat se můžete dozvědět v našem videu, které natočili holandští kolegové z Hartvoor Autos.Na jejich kanále najdete více adrenalinových videí z rychlostního testování supersportů na německých dálnicích.

Zde máme k nahlédnutí italské Ferrari 812 Superfast, které, jak i název napovídá, není zas tak pomalé. Ve videu se za reálného provozu dostaneme až na hodnotu 320 km/h. Můžete se tak podívat, jestli vám případná koupě za to stojí.

Tento model pohání upgradovaný dvanáctiválec z jednoho z minulých modelů LaFerrari. Objem motoru se zvýšil na 6,5 l, výkon motoru dosahuje na 588 kW a točivý moment nabízí hodnotu 7000 Nm v 7000 otáčkách z minutu. Jedná se tak o jeden z nejsilnějších modelů této automobilky vůbec.

Mohlo by se vám líbit