Auta Zajímavosti

Automobilové novinky 2024

single-image

Rok 2024 bude plný zajímavých a inovativních modelů aut, které budou nabízet různé typy pohonu, designu a technologií. V tomto článku se podíváme na některé z nejočekávanějších novinek, které se objeví na našem trhu v příštím roce.

Škoda Elroq – elektrické SUV z Mladé Boleslavi
Jednou z největších senzací roku 2024 bude první čistě elektrické SUV značky Škoda, které dostalo název Elroq. Tento model bude postaven na stejné platformě MEB jako Volkswagen ID.4 nebo Audi Q4 e-tron, ale bude mít typický škodovácký vzhled a prostornost. Elroq bude nabízet dojezd až 520 km díky baterii o kapacitě 77 kWh a výkon až 204 koní. Cena by se měla pohybovat kolem 900 tisíc korun.

Dacia Duster – nová generace oblíbeného SUV
Dacia Duster je jedním z nejprodávanějších SUV na našem trhu, které láká zákazníky svou cenou, prostorovou nabídkou a terénními schopnostmi. V roce 2024 se dočkáme jeho nové generace, která bude mít zcela nový design, modernější platformu a lepší technologickou výbavu. Duster bude nabízet tradiční benzinové motory, variantu na LPG i hybridní pohon, ale vypustí naftovou verzi. Cena by se měla pohybovat od 300 tisíc korun.

Renault 5 – návrat legendy v elektrické podobě
Renault 5 byl v 70. a 80. letech minulého století jedním z nejpopulárnějších malých aut v Evropě, které se proslavilo svou praktičností, sympatickým vzhledem a sportovními verzemi. V roce 2024 se Renault 5 vrátí na trh, tentokrát jako čistě elektrický model, který bude inspirován retro designem původního vozu, ale bude mít moderní techniku a vybavení. Renault 5 bude konkurovat modelům jako Honda e, Fiat 500e nebo Mini Electric. Cena by se měla pohybovat kolem 400 tisíc korun.

BMW iX2 – elektrický bratr X2
BMW iX2 bude druhou generací kompaktního SUV X2, které se na trhu objeví v březnu 2024. Tento model bude mít zcela nový design, který bude více aerodynamický a futuristický než současný X2. Pod kapotou bude mít elektrický motor s výkonem 184 koní a baterii o kapacitě 38 kWh, která umožní dojezd až 300 km. BMW iX2 bude také nabízet pokročilé asistenční a infotainmentové systémy. Cena by se měla pohybovat kolem milionu korun.

Citroën e-C3 – elektrický maloch
Citroën e-C3 bude novým modelem v nabídce francouzské automobilky, který bude určen pro městskou mobilitu. Tento malý elektromobil bude mít originální design s kulatými tvary, barevnými akcenty a vzduchovými polštářky Airbump. Pod kapotou bude mít elektrický motor s výkonem 136 koní a baterii o kapacitě 50 kWh, která umožní dojezd až 350 km. Citroën e-C3 bude také nabízet komfortní jízdu, prostorný interiér a moderní technologie. Cena by se měla pohybovat kolem 500 tisíc korun.

To byly jen některé z mnoha automobilových novinek, které nás čekají v roce 2024. Na trhu se objeví také nové generace modelů jako Peugeot 5008, Opel Crossland, Porsche Macan, Toyota Land Cruiser nebo Suzuki Swift. Rok 2024 bude tak bohatý na různorodou a zajímavou nabídku aut, která budou uspokojovat různé potřeby a preference zákazníků. Na kterou novinku se těšíte nejvíce?

Mohlo by se vám líbit