Auta

BMW E36 M3 Cabrio (1998)

single-image

Třetí generace oblíbených sedanů BMW řady 3, označovaná E36 se představila na podzim roku 1990. Byla technicky tak vyspělá, že ještě dnes předčí některými konstrukčními řešeními mnoho současných aut.

Jde hlavně o fantastické řadové šestiválce a podvozek, který je i v případě výkonného modelu M3 “rychlejší než motor”.

Vlastnit toto auto bylo pro mě zatím téměř duchovním zážitkem. Tento kabriolet má vysoký výkon a přináší vítr do vlasů. Fantastická, kontrolovaná ovladatelnost, dokonce i při rychlostech přesahujících 160 km/h. Silné zrychlení, skvělá zábava při řízení. Balíček doplňují pohodlná kožená sedadla a stereo s USB. Můžete očekávat trochu náročnější údržbu, ale dobře udržované auto se o vás postará. Ideální parťák na léto, ať už na letní výlety se staženou střechou, nebo večerní odpočinek v autokině.

Kabriolet váží 1770 kg, což je přesně o 100 kg více než verze s pevnou střechou. Už v době rané produkce bylo toto BMW označováno za jedno z řidičsky nejlepších aut, čemuž pomáhá vyspělá zadní náprava. Všude se dočtete o skvělém řízení a brilantní vyváženosti, a to mohu jen potvrdit. Auto má bohužel velkou spotřebu, což není u vozidel BMW nic neobvyklého, obzvlášť u starších vozů.

Mohlo by se vám líbit