Auta

BMW M4

single-image

BMW M4 kabriolet představuje ideální volbu pro milovníky sportovních vozů, kteří chtějí zažít vzrušení na otevřené silnici. Pro ty, kteří preferují více praktičnosti, je k dispozici čtyřdveřový sedan M3 nebo dokonce kombi M3 Touring. Otázkou zůstává, pro koho je vlastně M4 kabriolet určen a jestli se jedná o plnohodnotného sportovního společníka.

Když je venku hezky, tak kabriolety určitě stojí za to. Avšak, jakmile se počasí zhorší, oceníte výkonné topení a vyhřívaná sedadla. BMW M4 kabriolet však nezůstává pozadu, s vícevrstvou plátěnou střechou, kterou lze stáhnout během 18 sekund i při rychlosti 50 km/h. Tato střecha, posílená panely z papírové voštiny, zajišťuje izolaci od nepříznivého počasí.

Otevřené M4 kabriolet poskytuje moderní technologické vybavení, včetně digitální přístrojovky, pokročilého infotainmentu a mnoha asistenčních systémů. S přeplňovaným šestiválcem, automatickou převodovkou a pohonem všech čtyř kol xDrive je to skvělý společník pro každodenní cestování, nabízející pohodlnou jízdu až do chvíle, kdy se aktivuje režim „M“ na volantu.

Stisknutím červeného tlačítka „M“ se M4 kabriolet promění v rozvášněné monstrum, které dokáže zdolat každou okresku. S rychlostí 0-100 km/h za 3,7 sekundy a precizním řízením poskytuje nezapomenutelný adrenalinový zážitek. I přes váhu kabrioletu se podařilo udržet pevnost podvozku a zajišťuje maximální trakci v zatáčkách.

Zatímco většina zkušených řidičů volí kupé, M4 kabriolet je ideální pro ty, kteří touží po voze s otevřenou střechou, nechtějí však ztratit vysoký výkon a dynamiku jízdy. Oceňuje se jeho schopnost reagovat na změny povětrnostních podmínek a poskytovat radost ze jízdy i při slunečném dni. V cenově dostupnější variantě se nabízí kupé BMW M4 s manuální převodovkou, zatímco kabriolet je k dispozici pouze ve vrcholné variantě Competition xDrive.

Technické údaje zahrnují šestiválcový motor s twin-turbo, výkon 375 kW (510 k) při 6 250 ot./min., a pohon všech čtyř kol xDrive. S akcelerací 0-100 km/h za 3,7 sekundy a maximální rychlostí 250 km/h poskytuje M4 kabriolet skvělý výkon a adrenalinové zážitky na každé cestě.

Mohlo by se vám líbit