Auta Elektromobily Zajímavosti

BMW unikla podoba novinky

single-image

Osmá generace BMW řady 5 byla představena v sedanovém provedení v květnu loňského roku, ale co nového přinese její kombi verze, zatím zůstávalo otázkou. Nyní však máme díky uniklým informacím možnost nahlédnout pod pokličku před oficiální premiérou.

BMW i5 Touring, jak se novinka nazývá, se nedávno objevilo na internetu ve dvou fotografiích, které odhalují jeho podobu. Tyto snímky, pocházející z oficiálního focení, ukazují elektrickou verzi vozu, označovanou i5. I když se jedná o elektrickou verzi, varianty s tradičními spalovacími motory budou vypadat podobně.

Na fotografiích lze spatřit zajímavý zelený lak a výrazný design zadního nárazníku. Střešní spoiler a dynamická linie oken přidávají autu šmrnc a moderní vzhled. Zajímavým prvkem je také fakt, že Touring zřejmě přijde o možnost otevírání zadních dveří pouze oknem, což je jistě něco, na co se můžeme těšit, jak se novinka blíží své premiéře.

Pod kapotou nového i5 Touring se očekává široká nabídka motorů a pohonů, včetně hybridních a čistě elektrických variant. BMW již dříve potvrdilo, že nový model bude nabízen s 48V mild-hybridní technikou, plug-in hybridními systémy a poprvé také s čistě elektrickým pohonem. Vývoj elektromobilu i5 Touring byl zaměřen na trhy v Evropě, Japonsku a na Tchaj-wanu.

Co se týče interiéru, můžeme očekávat spojení nejmodernějších technologií s kvalitními materiály a luxusními detaily. Otočný ovladač iDrive zůstává zachován, což usnadní ovládání infotainmentu a dalších funkcí.

Detaily ohledně prostornosti kufru a dalších technických parametrů zatím zůstávají utajeny, ale vzhledem k blížící se premiéře se dozvíme více informací v nejbližší době.

Premiéra nového BMW i5 Touring je plánována na jaro letošního roku, a pokud se máme řídit uniklými informacemi, můžeme se těšit na skvělý přírůstek do rodiny BMW řady 5. S moderním designem, širokou nabídkou motorů a technologií a elektrickým pohonem se nový i5 Touring jeví jako konkurenceschopná volba v segmentu luxusních kombi vozů.

Mohlo by se vám líbit