Auta

Ford Mustang VII. generace

single-image

Na letošním americkém autosalonu v Detroitu představil Ford nejnovější přírůstek z rodiny Ford Mustang. Po elektronickém šlápnutí, ehm, vedle… se tentokrát dočkáme plnokrevné V8.

Decentní, ale vkusný upgrade doznal exteriér, auto teď působí opravdu pěkně a moderně. Nic ani nekazí dojem z legendy vozu Mustang. Větší kejkle pak prožil interier, kde klasicky ubylo fyzických spínačů a tlačítek ve prospěch dotykového infotainmentu. Jako celek to ale působí vše krásně moderně a uceleně. Do infotainmentu si automobilka půjčila technologii Unreal engine známou především z počítačových her a tak je např. model Mustanga na obrazovce opravdu excelentní.

Ceny ani jízdní údaje zatím Ford neuvolnil, avšak podle vlastních slov dostál klasický osmiválec navýšení výkonu. Dá se tedy předpokládat, že tentokrát pokrok bude směrem kupředu.

V ostatních ohledech se zdá, že se toho moc nezměnilo. Podvozek staví na své předchozí platformě a tak se nemění ani rozvor kol. Zmizely některé retro prvky, jako třeba prolisy na dveřích, známé již z ranných řad tohoto modelu. Naopak zůstaly charakteristická světla a agresivní look.

Přibyla také možnost nabíjet telefon bezdrátově nebo řada moderních jízdních asistentů včetně adaptivního tempomatu. K dispozici budou jenom verze s osmiválcovým motorem a buďto manuální nebo automatickou převodovkou. Američanům přibude také úsporná verze 2,3 EcoBoost nicméně pouze v automatu.

Další vylepšení už jsou technickou záležitostí. Za zmínku stojí vylepšený podvozek anebo elektronická ruční brzda, kterou vyvinuli speciálně za pomoci známého amerického driftera a milovníka Mustangů Vaughna Gittina, Jr. Brzda je tedy sice elektronická, ale ovládá se a vypadá úplně klasicky.

Vše se tváří tedy mimořádně příjemně. Nezbývá než si odpustit několik návštěv v pohostinství, méně luxusních událostí s manželkou a výletů s dětmi. Toto snadné řešení krize středního věku bude k dispozici v čechách již zhruba po novém roce.

Mohlo by se vám líbit