Auta

Nová Alfa Romeo 33 Stradale

single-image

Po dlouhých letech spekulací a očekávání je tu nová Alfa Romeo 33 Stradale, která slibuje spojení klasické elegance se špičkové technologie. Tento supersportovní vůz oživuje ikonický design ze šedesátých let, ačkoli zároveň přináší inovativní prvky do světa automobilů.

V prvním pohledu na novinku z Turína jsou patrné charakteristické italské emoce. Modernizované křivky původního supersportu vytvářejí jeden z nejkrásnějších sporťáků dneška. Zvláštní pozornost si zasluhují “motýlí” dveře, které umožňují vozu mít střechu z hliníku a karbonu, přičemž koeficient odporu vzduchu dosahuje hodnoty 0,375 bez aktivní aerodynamiky.

Nový supersport nabízí dvě odlišné varianty pro interiér – Tributo, který vzdává hold historickému originálu, a Alfa Corse s modernějším stylingem. Elegantní kabina kombinuje retro prvky s nejnovějšími technologiemi, včetně přístrojovky inspirované letectvím a minimalistické středové konzoly s italskou trikolórou.

Z pohledu pohonu zákazníci mohou vybírat mezi tradičním zážehovým šestiválcem twin-turbo, který poskytuje výkon přes 620 koní, nebo inovativním elektrickým pohonem s výkonem přesahujícím 750 koní a dojezdem až 450 kilometrů. Oba modely splňují normy pro silniční provoz a prošly náročnými testy certifikace ve spolupráci s Valtterim Bottasem, jezdcem Formule 1.

Jízdní zážitek je dále obohacen dvěma režimy – Silniční Strada nabízí komfortnější podvozek a kultivovanější reakci na plyn, zatímco režim Pistou slibuje naplno využít adrenalinový potenciál vozu.

Technicky výjimečná konstrukce zahrnuje šestiválec originální konstrukce, nový kombinovaný hliníkový rám ve tvaru písmene H z uhlíkových vláken a specifický podvozek s aktivními tlumiči a výkonnými brzdami Brembo.

Automobilka plánuje vyrobit pouze 33 exemplářů tohoto unikátního modelu, které z trhu již všechny beznadějně zmizely. Každý zákazník využil možnost individuálního nastavení prostřednictvím programu Alfa Romeo Bottega, což zaručuje, že žádné dva vozy nebudou identické. S výrobou a designem pomáhá karosárna Carrozzeria Touring Superleggera.

I přes svou omezenou dostupnost je cena tohoto exkluzivního supersportu odhadována na minimálně 25 milionů korun. Alfa Romeo však oficiální cenu zatím nezveřejnila. Nová Alfa Romeo 33 Stradale je skvostem spojujícím historii značky s moderní technologií a jednoznačně potvrzuje své místo mezi nejexkluzivnějšími supersporty současnosti.

Mohlo by se vám líbit