Auta

Nová éra rodinných vozů – představení Mercedes-Benz třídy T

single-image

Mercedes-Benz přichází s revoluční novinkou – třídou T. Tento kompaktní MPV je ztělesněním budoucnosti automobilového designu, vycházejícího z futuristického konceptu EQT. Co je však ještě významnější, nová třída T se stane prvním čistě elektrickým vozem v řadě Mercedes-Benz.

S délkou 4 498 mm, šířkou 1 859 mm a výškou 1 811 mm, a rozvorem až 2 716 mm, třída T nabízí prostornou kabinu, která uspokojí potřeby celé rodiny i milovníků volnočasových aktivit a sportu.

Design třídy T navazuje na charakteristický styl elektrických vozů značky Mercedes-Benz, přičemž nechybí ani ikonické posuvné dveře na obou stranách, které usnadňují vstup do vozu a zvyšují jeho praktičnost. Zadní lavice pak dokáže pojmout až tři dětské autosedačky vedle sebe, což uspokojí i náročné potřeby rodičů s malými dětmi.

Interiér vozu je designově promyšlený, přičemž vychází z vyšších specifikací Citanu Tourer. Standardní výbava zahrnuje infotainmentový systém MBUX s 7palcovou obrazovkou, který podporuje připojení služeb Apple CarPlay a Android Auto. K dispozici jsou také moderní prvky jako hlasové ovládání, bezklíčový přístup, ambientní osvětlení a čalounění umělou kůží Artico, které zvyšují pohodlí a luxus interiéru.

Co se týče bezpečnosti, třída T se může pochlubit sedmi airbagy a širokou škálou asistenčních a bezpečnostních prvků. Elektronický pomocník s volitelným balíčkem Driving Assistant Package nabízí adaptivní tempomat a aktivní asistenta řízení, které zvyšují bezpečnost a pohodlí při jízdě.

K dispozici budou různé motorizace, včetně zážehových čtyřválcových třináctistovek a vznětových čtyřválcových patnáctistovek. Později se k nim přidá i čistě elektrická varianta EQT. Nejslabší benzinová verze T160 nabídne výkon 102 koní (75 kW) a točivý moment 200 Nm, zatímco silnější verze T180 dosáhne 131 koní (96 kW) a 240 Nm.

Na straně vznětových motorů bude k dispozici slabší verze T160d s výkonem 95 koní (70 kW) a točivým momentem 230 Nm a výkonnější varianta T180d s výkonem 116 koní (85 kW) a točivým momentem 260 Nm, která dokáže krátkodobě dosáhnout až 121 koní (89 kW) a 295 Nm.

Všechny motorizace budou standardně spojeny se šestistupňovým manuálem, ale pro silnější benzinovou jednotku a obě vznětové motorizace bude k dispozici i volitelná sedmistupňová dvouspojková převodovka, která zvyšuje komfort a dynamiku jízdy.

Mercedes-Benz třídy T slibuje spojení luxusu, praktičnosti a ekologičnosti, čímž představuje novou éru rodinných vozů pro 21. století.

Mohlo by se vám líbit