Auta Zajímavosti

Ojetý Jimny se prodal za více než nový – přeplatek šel na charitu

single-image

Suzuki Jimny je teď velký hit. A to nejen pro myslivce a lidi pracující v lese pro své skvělé praktické vlastnosti, ale i pro milovniky hranatých teréňaků styl Mercedesu-Benz G. Nový model Jimny se totiž nadmíru povedl. A proto tento malý off-road už v ČR těžko sehnat. Zájem byl enormní a české kvóty na tento vůz enormně malé. Od loňského podzimu se na český trh dostalo 89 kusů, které byly hned rozebrané.

“Část objednaných vozů ještě nebyla dodána zákazníkům, ale přidělená kvóta pro Česko je nyní vyčerpaná. Dodávky pro další období nejsou stanoveny, a proto nemůžeme v současné chvíli přijímat nové objednávky,” vysvětluje Dominika Baborská, tisková mluvčí českého zastoupení Suzuki.

Této situace se chytl prodejce vozů Suzuki a nabídl ojetý předváděcí vůz nového Jimny do elektronické aukce na webu aukro.cz. Prodejem původně předváděcího auta touto netradiční formou firma chtěla podpořit charitativní organizaci v Novém Hrozenkově, kterému věnovala rozdíl vydražené ceny oproti ceně nového vozu. Aukce vozidla přinesla organizaci 95 700 Kč. Je to rozdíl mezi finálním příhozem 636 600 Kč a ceníkovou cenou vozu 540 900 Kč. “Doufali jsme, že by se cena mohla vyšplhat na takovou částku, aby bylo možné charitě věnovat minimálně 50 tisíc korun. Nakonec to bylo téměř 100 tisíc. Vítěz aukce nám obratem potvrdil zájem o vydražený vůz a zaslal platbu,” řekl Tomáš Černý, jednatel společnosti.

Mohlo by se vám líbit