Auta

Nový Hyundai Kona

single-image

Nový model Hyundai Kona právě dorazil na český trh a přináší s sebou celou řadu vylepšení oproti své předchozí verzi.

Na první pohled si všimneme výrazného nárůstu rozměrů – nová Kona je o 150 mm delší, o 25 mm širší a o 20 mm vyšší, což poskytuje více místa jak uvnitř vozu, tak i ve zvětšeném zavazadlovém prostoru s objemem 466 litrů. Díky děleným opěradlům ve druhé řadě sedadel v poměru 40:20:40 je možné převážet i dlouhé předměty bez problémů, a prostorné odkládací prostory pojmou všechny nezbytnosti.

Moderní technologie jsou nedílnou součástí nové Kony. Každý vůz je vybaven integrovanou navigací nové generace s 12,3palcovým dotykovým displejem a funkcí bezdrátových automatických aktualizací mapových podkladů a softwaru. A co ještě výjimečnější, nová Kona umožňuje odemykání, zamykání a startování pomocí kompatibilního chytrého mobilního telefonu či hodinek díky tzv. digitálnímu klíči.

V nabídce motorů nové Kony najdeme benzinový motor 1,0 T-GDI s výkonem 120 koní, který lze spojit s šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou DCT. Silnější variantou je benzinový motor 1,6 T-GDI s výkonem 198 koní, který nabízí možnost pohonu předních nebo všech čtyř kol. Hybridní verze kombinuje benzinový motor 1,6 GDI s 32kW elektromotorem a šestistupňovým dvouspojkovým automatem, poskytující systémový výkon 141 koní a točivý moment 265 Nm.

Pro ty, kdo hledají větší dávku stylu, jsou k dispozici výbavové stupně N Line a N Line Style, které přinášejí atraktivní sportovní vzhled interiéru i exteriéru včetně unikátních kol z lehkých slitin. Nová Kona se tak stává nejen praktickým a spolehlivým vozem, ale i atraktivním stylem života pro každého, kdo ocení spojení moderní technologie s pohodlným a elegantním designem.

Mohlo by se vám líbit