Auta

Nový elektrický Fiat 600e

single-image

Nový Fiat se snaží přijít s revolučním přístupem k automobilovému průmyslu, když se rozhodl opustit tradiční spalovací motory a plně sázet na elektrickou energii. Nově představený elektromobil, nazvaný 600e, nabízí větší rozměry a praktičtější provedení než jeho předchůdce.

Pohání ho jeden přední elektromotor s výkonem 115 kW a točivým momentem 260 Nm. S nulovým startem do stovky za pouhých 9 sekund a maximální rychlostí omezenou na 150 km/h se jedná o vozidlo, které spojuje výkon s efektivním využitím elektrické energie. Baterie s kapacitou 51 kWh poskytuje kombinovaný dojezd až 409 kilometrů podle metodiky WLTP, nebo v městských podmínkách až 604 km.

Rychlonabíjení je další klíčovou vlastností, když je možné dobít 80 % baterie za pouhých 27 minut na 100 kW rychlonabíjecím stojanu. Pro domácí nabíjení je k dispozici standardní palubní AC nabíječka o výkonu 11 kW, která dokáže dobít baterii do plna během necelých šesti hodin, ideálně tak přes noc.

Fiat 600e je dostupný ve dvou výbavových verzích. Základní verze RED obsahuje 16″ ocelová kola, tempomat, LED reflektorová světla, sedmipalcový digitální displej a ambientní osvětlení interiéru. Naopak vyšší verze La Prima disponuje litými osmnáctipalcovými koly, adaptivním tempomatem, vestavěnou navigací, autonomním řízením druhé úrovně a 360stupňovými parkovacími senzory včetně zadní kamery.

Jedním z inovativních prvků je možnost otevřít zavazadlový prostor o objemu 360 litrů pohybem nohy pod nárazníkem, což představuje první takové řešení u vozů značky Fiat. Cena nového Fiatu 600e začíná od 799 900 Kč pro verzi RED a 909 900 Kč pro verzi La Prima, a to do konce ledna za akční ceny. Po tomto termínu se ceny zvýší o 90, resp. 110 tisíc korun. S aktuální slevou se stává Fiat 600e jedním z nejvýhodnějších elektromobilů ve své třídě.

Mohlo by se vám líbit