Auta Elektromobily Zajímavosti

Volkswagen plánuje nový elektrický Golf a Tiguan

single-image

Výroční setkání akcionářů koncernu Volkswagen odhalilo snahy o elektrifikaci modelů Golf a Tiguan pro budoucí generace.

Výroční akcionářská schůze Volkswagen AG odhalila některé novinky o budoucím směřování společnosti poté, co v létě nahradil předsedu představenstva Herberta Diesse současný šéf společnosti Porsche Oliver Blume.

Objevily se zprávy, že značka Volkswagen chce zlepšit kvalitu a opravit chyby informačního a zábavního systému MIB3 a jeho implementace do vozů jako Golf nebo ID.3. Koncern v tomto ohledu přislíbil na ústní akcionářské schůzi šéfa Blume „kvalitní útok“.

Stejně jako golf se po aktuální osmé generaci dočká i generace devátá. To řekl minulý měsíc šéf značky Volkswagen Thomas Schäfer a naznačil, že by mohlo jít o elektromobil jménem ID.Golf, zařazený do portfolia pod sedan ID.3.

Příští rok bude modernizována osmá generace Golfu a na trh bude uvedena také nová generace crossoveru Tiguan. Pravděpodobně to bude ta poslední se spalovacím motorem.

Značka Volkswagen „zkoumá, jak převést ikony jako Golf nebo Tiguan do elektrické budoucnosti,“ řekl Blume na svém prosincovém setkání. Od roku 2033 chce vyrábět elektromobily pouze v Evropě.
Blume také hovořil o tom, že Volkswagen Group vyvíjí v Číně autonomní vozidla pro použití na čínském trhu a nyní pracuje na navýšení výroby elektromobilu ID.4 pro americký trh v továrně v Chattanooga, Tennessee. Pro tuto výrobu také hledá lokální dodavatele.

Americký trh zastřešuje i nově získaná značka Scout, pod kterou se tam budou prodávat pickupy a těžká SUV. International Harvester značku proslavil ve Spojených státech – v letech 1961-1980 prodávali model Scout jako dvoudveřové SUV nebo terénní pickup.

Mohlo by se vám líbit