Auta

Spolehlivá SUV

single-image

Když se řekne „crossover“, mluvíme o vozidle, ve kterém se kombinují nejméně dva různé automobilové segmenty. To může být spojení terénního vozidla s kompaktním hatchbackem nebo SUV s vlastnostmi hatchbacku. Dnes si mnoho automobilových výrobců přivlastňuje označení „crossover“ pro své modely, které se nějakým způsobem odlišují v rámci svého segmentu. Původním průkopníkem této třídy byla Toyota Rav4, která spojila vlastnosti off-roadu s kompaktní karoserií typu SUV.

V poslední době vzrostl nevídaný zájem o malé hatchbacky s vyšším posezem a světlostí. Vzhledem k obrovskému množství nových modelů, které výrobci představili, začal termín „crossover“ ztrácet své kouzlo a vytvořil se pro ně samostatný segment „SUV-B“.

Nové přírůstky do světa SUV

  1. Volkswagen Taigo
    Postaven na platformě hatchbacku Polo. Cena v základu činí 520 tisíc s výchozím agregátem 1.0 TSI s 95 koni a manuální pětistupňovou převodovkou.
  2. Volkswagen T-Cross
    Sourozenec Taiga s větším zavazadlovým prostorem. Cena necelých 527 tisíc, sdílí základy a výchozí pohonnou jednotku s Taigem.
  3. Toyota C-HR
    Moderní hybridní crossover s výkonem 122 koní. Pohání ho úsporný motor o objemu 1.8 litru, vybavený trvanlivou převodovkou e-CVT. Oblečený do slušivého kabátku.
  4. Suzuki Vitara
    Cena od 540 900 Kč. Pohání ho motor 1.4 BoosterJet s výkonem 129 koní a manuální šestistupňovou převodovkou. Možnost volitelného pohonu všech kol.

Tato nová generace SUV a crossoverů nabízí širokou škálu možností pro zájemce o spojení pohodlí a výkonu v kompaktním provedení. Zdá se, že automobilový průmysl nadále směřuje k vytváření vozidel, která kombinují různé vlastnosti a přinášejí nové perspektivy do světa automobilismu.

Mohlo by se vám líbit