Historie

Volvo – cesta k bezpečnosti a inovaci

single-image

Značka Volvo, která je synonymem bezpečnosti a inovace, má fascinující historii. Tato švédská automobilová značka byla založena v roce 1927 v Göteborgu. Zakladatelé, Assar Gabrielsson a Gustaf Larson, měli za cíl vytvořit automobily, které by byly odolné, spolehlivé a bezpečné. Prvním modelem byl ÖV4, známý také jako „Jakob“, který byl uveden na trh v roce 1927.

Během 20. a 30. let se Volvo začalo etablovat jako výrobce spolehlivých vozidel. Během druhé světové války se firma věnovala výrobě vojenských vozidel, ale po válce se vrátila k vývoji civilních automobilů. Toto období bylo klíčové pro budoucí růst a rozvoj značky.

V 50. letech přišlo inovativní zavedení tříbodové bezpečnostní pásy, což byl první krok k budování pověsti značky jako lídra v oblasti automobilové bezpečnosti. Tento bezpečnostní prvek, který je nyní standardem ve všech automobilech, byl revoluční a ukázal, že Volvo je značka, která klade důraz na bezpečnost svých zákazníků.

V 60. letech Volvo představilo model 144, který se stal velmi úspěšným a pomohl posílit pozici značky na trhu. Tento model byl oblíbený pro svou robustnost, spolehlivost a bezpečnost, což jsou hodnoty, které Volvo dodnes udržuje.

V průběhu let Volvo nadále investovalo do bezpečnostních inovací, jako jsou airbagy, ABS brzdy a další. Tyto inovace pomohly značce udržet si pověst lídra v oblasti bezpečnosti a ukázaly, že Volvo je značka, která je vždy o krok napřed.

V 90. letech se stalo Volvo součástí automobilové skupiny Ford, ale později bylo prodáno čínské společnosti Geely v roce 2010. Tato změna vlastnictví otevřela novou kapitolu v historii Volvo a umožnila značce pokračovat v inovacích a rozvoji.

Dnes Volvo pokračuje ve vývoji bezpečných a ekologických vozidel. Je známé také svým závazkem k elektrifikaci vozového parku a plánuje se stát do roku 2030 plně elektrickou automobilovou značkou. Tento cíl ukazuje, že Volvo je značka, která se nebojí přijmout výzvy a je připravena vést cestu k udržitelné budoucnosti.

Historie Volvo je příběhem inovace, bezpečnosti a odvahy přijmout výzvy. Je to značka, která se neustále vyvíjí a přizpůsobuje se měnícím se potřebám svých zákazníků. S každým novým modelem a inovací Volvo pokračuje v cestě, kterou započalo před téměř sto lety, a to vytvářet automobily, které jsou odolné, spolehlivé a bezpečné. Ať už jde o první tříbodový bezpečnostní pás nebo plány na plně elektrickou flotilu, Volvo je značka, která je vždy o krok napřed. A to je důvod, proč je Volvo jednou z nejrespektovanějších a nejuznávanějších značek na světě.

Mohlo by se vám líbit