Zajímavosti

Fiat prožil úspěšný rok – 1,3 milionu prodaných aut a 5 šílených konceptů

single-image

Fiat má za sebou vynikající rok, kdy po celém světě prodal 1,3 milionu aut, což z něj činí nejúspěšnější značku koncernu Stellantis. Podle nových představovaných konceptů vypadá budoucnost značky ještě zajímavěji.

Fiat dlouho tajil své plány, ale nyní představil pět nových konceptů. Tyto koncepty jsou nejen kreativní a odvážné, ale automobilka slibuje, že se všechny dočkají výroby během následujících tří let. První model by měl být představen již letos v červenci.

Nová Panda: Radikální modernizace ikonického modelu
Jedním z nejzajímavějších konceptů je modernizovaná Panda. Toto malé městské auto prošlo radikální změnou, která ho činí velmi odlišným od původního modelu. Zaujmou pixelová světla na přídi, pružné prvky jako kryty kol, logo na přídi a nabíjecí konektor, či nárazníky z recyklovaného plastu.

Futuristický interiér plný inovací
Interiér nové Pandy je plný recyklovaných a přírodních materiálů a působí jako ze sci-fi filmu. Obsahuje tenkou palubní desku s holografickým displejem, obdélníkový volant s integrovaným informačním displejem a vzdušné sedačky z pružných vláken.

Produkční modely na globální platformě
Nová Panda bude prvním modelem, který sjede z výrobní linky, a to v červenci 2024. Tento model povede k vytvoření celé rodiny vozů, včetně SUV, stylového fastbacku, praktického pick-upu a kompaktního obytňáku. Všechny modely budou postaveny na globální platformě Stellantisu, která umožňuje použití elektrických i spalovacích motorů s mikro-hybridním ústrojím.

Fiat slaví 125 let od svého založení a modernizovaná Panda, představující ducha značky, bude velkým dárkem pro tuto významnou příležitost. Fiat doufá, že nová Panda se bude prodávat ve velkém množství, a my mu to ze srdce přejeme.

Mohlo by se vám líbit