Auta

Audi RS3

single-image

Audi RS 3 je jedním z nejvýraznějších vozů divize Audi Sport, který si i v současné době zachovává svou pověst jakožto kompaktní vůz, který spojuje vysoký výkon a všestrannost v jednom balení. Tento model představuje esenci toho, co dělá Audi jedinečným: kombinace výkonného motoru, inovativní technologie pohonu a propracovaného designu.

Audi RS 3 je vybaveno dvouapůllitrovým řadovým pětiválcem s turbodmychadlem, který je dlouhodobě jedním z klíčových prvků sportovních modelů Audi. Tento motor generuje ohromujících 400 koní (294 kW) a točivý moment 500 Nm, což dodává vozu neuvěřitelnou dynamiku. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne Audi RS 3 za pouhých 3,8 sekundy, což je hodnota, která se blíží supersportovním vozům, jako je například Lamborghini Murciélago.

Maximální rychlost vozu je elektronicky omezena na 250 km/h, avšak s volitelným balíčkem RS Dynamic je možné tuto hodnotu zvýšit až na 290 km/h. To z Audi RS 3 činí jeden z nejrychlejších kompaktních vozů na trhu. Vůz je navíc vybaven nejmodernějším systémem pohonu všech kol Quattro, který zajišťuje optimální přilnavost a stabilitu i za náročných podmínek.

Audi RS 3 se může pochlubit širokou škálou pokročilých technologií, které zvyšují nejen výkon, ale také komfort a bezpečnost. Vůz je vybaven systémem Audi Drive Select, který umožňuje řidiči upravit nastavení podvozku, řízení a motoru podle jeho preferencí. Režimy zahrnují mimo jiné i dynamický režim, který optimalizuje výkon pro sportovní jízdu.

Další výraznou technologickou novinkou je systém RS Torque Splitter, který aktivně rozděluje točivý moment mezi zadní kola podle aktuální jízdní situace. Tento systém zajišťuje maximální stabilitu při průjezdu zatáčkami a minimalizuje nedotáčivost, což z RS 3 dělá ideální vůz pro dynamickou jízdu.

Interiér vozu je vybaven moderním infotainment systémem MMI s dotykovou obrazovkou a podporou pro Apple CarPlay a Android Auto. Řidič má k dispozici plně digitální přístrojový štít Audi Virtual Cockpit, který poskytuje veškeré důležité informace v přehledném a přizpůsobitelném formátu.

Exteriér Audi RS 3 je charakterizován výraznými sportovními prvky, jako je rozšířený přední nárazník s velkými přívody vzduchu, sportovní výfuky a agresivní difuzor. Vůz je dostupný v různých barevných variantách, včetně specifických odstínů určených pro modely RS, jako je například Kyalami Green nebo Kemora Gray.

Co se týče ceny, Audi RS 3 se v České republice prodává za necelých 1,6 milionu korun, což je cena, která odpovídá jeho výjimečným výkonům a technologické výbavě. Vzhledem k těmto vlastnostem je Audi RS 3 považována za jeden z nejlepších kompaktních sportovních vozů na trhu, který nabízí skvělý poměr výkonu a ceny.

Audi RS 3 je více než jen kompaktní sportovní vůz. Je to stroj, který kombinuje nekompromisní výkon, precizní technologii a všestrannost do jednoho balení. Ať už jde o rychlou jízdu na okruhu nebo pohodlné každodenní cestování, Audi RS 3 zajišťuje nezapomenutelný zážitek za volantem, který jen těžko najde konkurenci ve své třídě.

Mohlo by se vám líbit