Auta

Nové MPV na českém trhu – Dongfeng U-Tour

single-image

Rok 2024 přinese na české silnice zbrusu nové MPV značky Dongfeng. I když byste možná čekali, že půjde o elektromobil, výrobce zvolil klasickou spalovací technologii. Co však zaujme na první pohled, je design vozu, konkrétně výrazná přední maska, která okamžitě upoutá pozornost svou robustností a charakteristickým vzhledem. Dongfeng, známý čínský automobilový gigant, plánuje do konce roku představit hned dva modely – levnější verzi Nammi a luxusnější M-Hero 917, o kterém jsme už dříve psali. Co ale doopravdy stojí za zmínku, je nový Dongfeng Forthing U-Tour V9, který v sobě kombinuje pohodlí, prostor a sofistikovanou technologii.

Tento impozantní model měří úctyhodných 5,2 metru a patří mezi největší MPV na trhu. S ryze předním pohonem nabízí výbornou ovladatelnost a stabilitu na silnici. Přestože by označení „V9“ mohlo evokovat představu devítimístného vozu, skutečná kapacita je sedm míst v uspořádání 2+2+3. To však neznamená, že byste se museli vzdát pohodlí. Právě naopak – první dvě řady sedadel nabízejí nejen vyhřívání, ale také ventilaci a masážní funkci, což je ve své třídě skutečný nadstandard. Třetí řada se pak může pochlubit alespoň vyhříváním, což ocení zejména rodiny cestující v chladnějších měsících.

Jedním z největších lákadel tohoto modelu je sofistikovaný systém skládání třetí řady sedadel přímo do podlahy, což výrazně zvětšuje úložný prostor. I v plné sedmimístné konfiguraci však zůstává dostatek místa pro zavazadla, což je v této kategorii velkým plusem. Druhá řada sedadel je navíc posuvná do stran, což usnadňuje nastupování a vystupování, ale také přidává variabilitu prostoru podle aktuálních potřeb posádky. Při dlouhých cestách oceníte i integrované držáky na nápoje, které jsou promyšleně umístěné do opěradel sedadel.

Dongfeng Forthing U-Tour V9 není jen o pohodlí a prostoru. Je vybaven moderními technologiemi, které zajišťují nejen komfort, ale i bezpečnost. Na 18palcových kolech se skrývá nezávislé zavěšení kol, které přináší lepší jízdní vlastnosti i v náročnějších podmínkách. Elektrická parkovací brzda je dnes již téměř standardem, ale Dongfeng přidává další prvky, jako je přímý monitoring tlaku v pneumatikách, který informuje řidiče o případných problémech s pneumatikami v reálném čase.

Kromě toho je vůz vybaven celou řadou asistenčních systémů. Nechybí zde samočinné parkování, což ocení především řidiči v městských aglomeracích, kde je často nutné parkovat na těsných místech. K tomu se přidává panoramatický parkovací systém, který poskytuje 360stupňový přehled kolem vozu, a řidič tak může parkovat s absolutní jistotou.

Pro ty, kteří hledají dostupné rodinné MPV, bude skvělou volbou Dongfeng Nammi. Tento model bude stát méně než půl milionu korun, což je na českém trhu velmi atraktivní nabídka. I přes nižší cenu by měl nabídnout slušnou výbavu, pohodlí a dostatek prostoru pro rodiny, které hledají praktické řešení pro každodenní cestování.

Na druhé straně spektra stojí luxusní M-Hero 917. Tento model jsme již představili v dřívějším článku, ale pro připomenutí – jedná se o robustní a moderně vybavené MPV s pokročilými technologiemi, včetně pokročilých asistentů řízení, prémiových materiálů v interiéru a špičkového audiosystému. Je to ideální volba pro ty, kteří chtějí skloubit luxus s praktičností.

Dongfeng plánuje uvedení těchto modelů na český trh ještě letos, a to se týká jak dostupnějšího Nammi, tak prémiového M-Hero 917 i většího U-Tour V9. Ceny a přesné specifikace budou postupně odhalovány, ale již nyní můžeme říct, že Dongfeng přináší do segmentu MPV svěží vítr – kombinaci dostupnosti, prostoru a moderních technologií, která zaujme jak rodiny, tak milovníky pohodlného a bezpečného cestování.

Pokud hledáte nové rodinné MPV, které nabízí více než jen základní vybavení, Dongfeng Forthing U-Tour V9 je skvělou volbou. Přináší komfort, prostor a pokročilé technologie v jednom balení, a to vše za přijatelnou cenu. Ať už se rozhodnete pro levnější Nammi nebo luxusní M-Hero 917, Dongfeng letos určitě nezklame.

Mohlo by se vám líbit