Auta

Audi A4 Avant 1.8 TFSI 2008 – přehled a specifikace

single-image

Audi A4 Avant 1.8 TFSI z roku 2008 je praktickou verzí populárního sedanu A4, která nabízí větší zavazadlový prostor a přidanou všestrannost díky karoserii kombi. Tento model, součást čtvrté generace A4 (B8), si zachovává charakteristický luxusní styl a sportovní vlastnosti, které jsou pro Audi typické, zatímco přináší zvýšenou užitnost a pohodlí pro rodinné a delší cesty.

Audi A4 Avant 1.8 TFSI je poháněno zážehovým přeplňovaným čtyřválcovým motorem o objemu 1,8 litru, který produkuje výkon 118 kW (160 koní) při 4500 až 6200 otáčkách za minutu. Točivý moment 250 Nm je dostupný v širokém spektru otáček, od 1500 do 4500 otáček za minutu, což zajišťuje plynulou a svižnou jízdu. Díky technologii TFSI (Turbo Fuel Stratified Injection) motor kombinuje výkon a efektivitu, což se pozitivně projevuje na spotřebě paliva a emisích.

Audi A4 Avant 1.8 TFSI dosáhne zrychlení z 0 na 100 km/h za přibližně 8,9 sekundy a maximální rychlost je omezena na 218 km/h. Průměrná kombinovaná spotřeba je kolem 7,4 litru na 100 km, což je slušná hodnota na vůz této velikosti a výkonu. Motor je navržen tak, aby poskytoval výkonnost, ale zároveň byl ekonomický při každodenním používání.

Audi A4 Avant je definováno svým moderním a elegantním designem, který kombinuje ostře řezané linie s ladnou siluetou. Přední maska s výraznou mřížkou a LED světlomety zdůrazňují prémiový vzhled. Zadní část vozu je navržena s ohledem na praktičnost, ale zároveň nepostrádá sportovní dojem. Zavazadlový prostor nabízí kapacitu 490 litrů, která se po sklopení zadních sedadel zvětší na 1 430 litrů, což z něj činí ideální rodinný vůz nebo vozidlo pro delší cesty.

Audi A4 Avant 1.8 TFSI je vybaveno moderními technologiemi, které zajišťují pohodlí i bezpečnost. Mezi hlavní prvky patří dvouzónová automatická klimatizace, systém MMI s možností připojení navigace, a kvalitní zvukový systém. Bezpečnostní prvky zahrnují systém ABS, ESP, airbagy pro řidiče i pasažéry a vylepšené bezpečnostní pásy. Pevný a stabilní podvozek, společně s pokročilými jízdními asistenty, přispívá k jistotě na silnici.

Audi A4 Avant 1.8 TFSI si udržuje sportovní charakter, typický pro modely Audi. Přední pohon je standardem, avšak pro náročnější zákazníky byla v nabídce i varianta s pohonem všech kol quattro. Vyvážený podvozek, přesné řízení a schopnost dobře absorbovat nerovnosti silnice zajišťují jak sportovní jízdní zážitek, tak vysoký komfort při delších cestách.

Audi A4 Avant 1.8 TFSI z roku 2008 představuje skvělý kompromis mezi dynamikou, luxusem a praktičností. Jeho motor poskytuje dostatek výkonu při rozumné spotřebě, zatímco kombi karoserie nabízí potřebnou flexibilitu pro každodenní použití i delší cesty. Tento model je ideální pro řidiče, kteří hledají prémiový vůz s dostatečným prostorem pro rodinu nebo zavazadla, aniž by museli obětovat eleganci a jízdní zážitek.

Mohlo by se vám líbit