Auta

Audi E-tron Sportback 55 Quattro Advanced – představení elektromobilu budoucnosti

single-image

Audi E-tron Sportback 55 Quattro Advanced je jedním z nejmodernějších elektromobilů značky Audi, který spojuje sportovní eleganci s pokročilou technologií a udržitelnou mobilitou. Tento model nejen že představuje krok vpřed v oblasti elektrické mobility, ale zároveň si zachovává všechny klíčové prvky, které si fanoušci Audi oblíbili – prémiový design, komfort a špičkový výkon.

Audi E-tron Sportback je SUV s elegantními křivkami a dynamickými proporcemi, které podtrhují sportovní charakter tohoto vozu. Karoserie typu sportback kombinuje sportovní styl s praktickým užitkem, kdy splývavá linie střechy nejen dodává vozu atraktivní vzhled, ale také zlepšuje aerodynamiku. Přední část vozu zdobí výrazná maska chladiče s logem čtyř kruhů a LED světlomety s technologií Matrix LED, které zajišťují optimální osvětlení bez oslnění ostatních řidičů.

Při pohledu ze strany upoutá pozornost mírně svažitá linie střechy, která končí integrovaným spoilerem, jenž dodává vozu ještě sportovnější vzhled. Zadní část je zakončena dynamickými zadními světly propojenými světelnou lištou, která vozu dodává futuristický nádech. Celkově Audi E-tron Sportback 55 Quattro Advanced působí jako vůz zítřka – moderní, aerodynamický a elegantní.

Uvnitř modelu E-tron Sportback nalezneme luxusní interiér, který je charakteristický prvotřídními materiály a zpracováním. Kabina je prostorná a nabízí dostatek místa jak pro řidiče, tak pro pasažéry. Sedadla jsou potažena kvalitními materiály a díky své ergonomii zajišťují maximální komfort i na delších cestách. Řidič má k dispozici plně digitální přístrojový panel Audi Virtual Cockpit, který přináší všechny důležité informace přímo do zorného pole.

Středový panel je osazen velkým dotykovým displejem MMI s intuitivním ovládáním, který podporuje integraci s chytrými telefony prostřednictvím Apple CarPlay a Android Auto. Moderní technologie v interiéru jsou doplněny ambientním osvětlením, které přidává na luxusním dojmu z jízdy.

Srdcem Audi E-tron Sportback 55 Quattro Advanced je elektrický pohon. Tento model disponuje dvojicí elektromotorů – jeden na přední a druhý na zadní nápravě – což zajišťuje pohon všech kol Quattro. Celkový výkon vozu dosahuje 300 kW (402 koní) a maximální točivý moment 664 Nm. Díky tomu zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za pouhých 5,7 sekundy, což je na SUV velmi působivý výkon.

Jednou z největších předností tohoto elektromobilu je jeho dojezd. Baterie o kapacitě 95 kWh umožňuje dojezd až 446 kilometrů dle normy WLTP. E-tron Sportback 55 Quattro Advanced také podporuje rychlé nabíjení, díky čemuž lze za 30 minut získat dostatek energie na dalších několik stovek kilometrů.

Díky pokročilému systému pohonu všech kol Quattro a nízkému těžišti, které je způsobeno uložením baterií v podlaze, nabízí E-tron Sportback vynikající jízdní vlastnosti. Elektronicky řízený pohon Quattro zajišťuje optimální rozložení točivého momentu mezi nápravy, což přispívá k vynikající stabilitě a přilnavosti na jakémkoliv povrchu.

Kromě toho je model vybaven adaptivním vzduchovým podvozkem, který se přizpůsobuje aktuálním jízdním podmínkám. Tento systém zajišťuje maximální komfort při jízdě a zároveň zlepšuje aerodynamiku a efektivitu vozu při vyšších rychlostech.

Audi E-tron Sportback 55 Quattro Advanced je vybaveno širokou škálou asistenčních systémů, které zajišťují maximální bezpečnost na silnici. Mezi tyto systémy patří adaptivní tempomat, asistent pro udržování jízdy v pruhu, systém sledování mrtvého úhlu a mnoho dalších. Vůz je také vybaven funkcemi pro poloautomatickou jízdu, které usnadňují řízení v hustém provozu.

Audi E-tron Sportback 55 Quattro Advanced představuje špičku v oblasti elektromobility. Nabízí nejen vynikající výkon a dojezd, ale také prvotřídní komfort a nejmodernější technologie. Je to vůz, který dokazuje, že elektrická mobilita nemusí být kompromisem, ale naopak nabízí vzrušující zážitek z jízdy spojený s ekologickou odpovědností. Jeden exemplář najdete i v nabídce Autocentra DAVO CAR.

Mohlo by se vám líbit