Auta Technika Zajímavosti

Bugatti Baby II Carbon Edition

single-image

Bugatti Baby II Carbon Edition je fascinující hračka pro děti i dospělé. Cena je astronomická a kritéria nákupu tvrdá. Hračka, která se bude líbit dětem i dospělým, ale preciznost zpracování a použité materiály odpovídají modernímu sportovnímu autu.

Ceny jsou dost podobné. Ať už je to auto, skútr nebo láhev šampaňského, Bugatti není levná značka, ale jeho majiteli je to jedno. Pokud jste sběratel, máte možnost vyzdobit si garáž spoustou stylových doplňků. A pokud jste bohatý nadšenec s dítětem, můžete mu také pořídit skvělou hračku. To je ve srovnání s elektromobily dostupnými za zhruba 15 000 korun pěkně drahé, ale věřte, že tohle Bugatti je jediné svého druhu a nejnovější verze Carbon Edition je ještě lepší.

V uličkách vilového parku si tedy můžete hrát do sytosti. Automobilka na jeho vývoji za použití pokročilé technologie, která nemá ve světě zmenšených modelů obdoby, spolupracovala s Little Car Company. Inspirací pro vytvoření speciální edice byla vrcholná sláva autentického Bugatti Mistral, nejrychlejšího roadsteru značky. Bugatti Baby II Carbon Edition je vyrobeno z uhlíkových vláken. Některé části mohou být pokryty barvou, což dává typickou strukturu.

Na přání může být na boku ozdobena ručně malovanou francouzskou vlajkou. Tvar karoserie vychází z  ¼  velikosti Bugatti Baby, což bylo Bugatti Type 35 vydané v roce 1926. Zajímavá kulatá světla tradičního vzhledu, vybavená nejmodernější LED technologií.

O technických parametrech Bugatti nic nenapsalo, takže můžeme předpokládat známé nastavení v podobě 10 kW elektromotoru a 2,8 kWh baterie. Bugatti Baby II dokáže jet rychlostí 70 km/h. Jak si dokážete představit, za proprietární edici je ve srovnání se „základním“ modelem malý příplatek. Málokdo však čekal, že cena stoupne na 1 960 000 Kč. Kromě toho samozřejmě nechybí ani svozová služba.

Mohlo by se vám líbit