Rady a tipy

Co s autem po zimě?

single-image

Po zimě je důležité zajistit správnou údržbu vašeho vozidla, aby bylo připraveno na jarní a letní sezónu. Zde jsou některé tipy, jak toho docílit.

  1. Zkontrolujte pneumatiky: Zkontrolujte stav pneumatik a tlak v nich. Pokud jsou opotřebené nebo mají nízký tlak, vyměňte je nebo je napumpujte. Také se ujistěte, že máte správné letní pneumatiky namísto zimních, pokud jste je používali.
  2. Vyměňte kapaliny: Vyměňte olej, brzdovou kapalinu a chladicí kapalinu, aby bylo vozidlo připraveno na novou sezónu. Také se ujistěte, že máte správné typy kapalin pro vaše vozidlo.
  3. Zkontrolujte baterii: Zkontrolujte stav baterie a její výkon. Pokud je slabá nebo má problémy s nabíjením, je nejlepší ji vyměnit.
  4. Očistěte vozidlo: Vyčistěte vozidlo a odstraňte veškerou sůl a nečistoty z jarního posypu, které mohou poškodit lak nebo podvozek.
  5. Zkontrolujte světla: Zkontrolujte, zda všechna světla na vozidle fungují správně, včetně blinkrů, světel brzd a světel pro jízdu za tmy.

Tímto způsobem zajistíte, že vaše vozidlo bude připraveno na jarní a letní sezónu a snížíte riziko možných problémů na silnici.

Mohlo by se vám líbit