Zajímavosti

Netflix uvede dokument o Schumacherovi

single-image

Dlouho očekávaný dokument má vyprávět příběh sedminásobného mistra Formule 1 od jeho samotných začátků v motokárových závodech, až po získání rekordního sedmého vítězství v šampionátu F1 v roce 2004. Za svou kariéru v F1 dokázal Schumacher vyhrát celkem 91 Velkých cen. Nejúspěšnější éru zažil u stáje Ferrari mezi léty 1996 až 2006. Od té doby se jeho syn Mick vydal ve šlépějích svého otce, letos začal závodit v F1 s Haasem.

Dokument vznikal ve spolupráci s rodinou Schumachera. Dočkat se tak máme dosud nezveřejněných archivních materiálů, které ukážou „mnoho aspektů vícevrstvé osobnosti“ německého pilota. V dokumentu se objeví i řada známých osobností, třeba bratr Ralf Schumacher, bývalý šéf Ferrari Luca di Montezemolo, ředitel FIA Jean Todt, vládce F1 Bernie Ecclestone nebo piloti Mika Häkkinen, Sebastian Vettel a David Coulthard.

Schumacherova dlouholetá tisková mluvčí a manažerka Sabine Kehm řekla: „Michael Schumacher předefinoval profesionální image závodního jezdce a stanovil nové standardy. Ve svém úsilí o dokonalost nešetřil sebe ani svůj tým a dohnal je k největším úspěchům. Je obdivován po celém světě pro své vůdčí schopnosti.

Schumacher zanechal závodění v roce 2012, poté utrpěl vážná zranění při nehodě na lyžích v roce 2013, ze které se nadále zotavuje z domova.

Dokument produkoval Benjamin Seikel a režírovala ho Vanessa Nocker, oba dříve pracovali na dokumentu zobrazujícím příběh německé tenisové legendy Borise Beckera. Jeho vydání přichází 15. září, jen něco málo přes 30 let poté, co Michael Schumacher debutoval v F1 v Belgii.

Mohlo by se vám líbit