Auta

Nové Porsche Cayenne Coupe Turbo GT

single-image

Společnost Porsche představila nový model za 4 300 000 korun pro svoji řadu SUV s názvem Cayenne Turbo GT. Nová varianta Turbo GT, která je k dispozici pouze ve čtyřmístném provedení Cayenne Coupe, vrací úder vysoce výkonným konkurentům, jako je například Lamborghini Urus. Díky vyladěné verzi čtyřlitrového motoru V8 od Porsche, který nyní produkuje točivý moment 631 koní a 850 Nm – nárůst o 89 koní a 50 Nm v porovnání s nejsilnější verzí v nabídce, Cayenne Turbo.

Díky modernizovanému motoru v kombinaci s překalibrovanou osmistupňovou automatickou převodovkou, která nyní řadí rychleji, pohon všech kol a řízení rozjezdu, Turbo GT sprintuje z 0-100 km/h za 3,3 sekundy a dosáhne nejvyšší rychlosti 300 km/h.

Turbo GT je vybaveno 56cm koly z lehké slitiny, která jsou o dva centimetry širší než u Cayenne Turbo. Nová kola jsou ve speciálních výkonných pneumatikách Pirelli P Zero Corsa, zatímco
přední odpružení má o necelý půl stupně negativnější odklon, který zlepšuje přilnavost.

Keramicko-kompozitní brzdy Porsche jsou standardně součástí výbavy. Nová, jemně vylepšená sada karoserie s mnoha ozdobnými díly z uhlíkových vláken a 25 mm větším rozepínatelným zadním spoilerem pomáhá generovat až o 40 kg větší přítlak při nejvyšší rychlosti ve srovnání s běžným Cayenne Coupe Turbo.

Úpravy uvnitř i nadále odlišují Turbo GT od zbytku řady s rozšířeným obložením Alcantara, elektricky nastavitelnými sportovními sedadly a dvojicí sedadel vzadu (vše čalouněno specifickým obložením GT s nápisem „turbo GT“ na opěrkách hlavy).

Byly použity nejnovější aktualizace infotainmentu společnosti Porsche, takže nový model Cayenne obsahuje Porsche Communication Management 6.0, který podporuje Apple CarPlay, ale nyní také Android Auto. Cayenne Coupe Turbo GT je již v prodeji s cenami od 4 306 100 CZK. Dodávky začínají na podzim letošního roku.

Mohlo by se vám líbit