Zajímavosti

Filmový stunt, který zabil kameramana Marka Milsome

single-image

Mark Milsome, 54 let, z Builth Wells, Powys, zemřel poté, co byl v listopadu 2017 zasažen Land Roverem v Ghaně. Pracoval na dramatu pro Netflix a BBC – Black Earth Rising. Doug Milsome, kameraman velké obrazovky, hovořil u soudu koronera v západním Londýně v den zahájení slyšení ohledně smrti svého syna.

„Natočil jsem bondovské filmy a akční sekvence vzdorující smrti. Mnohem složitější než ty, které zabily mého syna,“ řekl. „Normy profesionálních kaskadérů a producentů, kteří dělají klíčová rozhodnutí, nikdy neměli Markovi umožnit, aby tu noc zemřel.“

Ohledně nastiňující okolností smrti Marka Milsome, vysoký koroner Chinyere Inyama uvedl, že kaskadérské vozidlo, Land Rover Defender, mělo najet na rampu a poté se převrátit.

„Auto nasedlo na rampu, ale vzlétlo a vletělo přímo do pana Milsome.“ řekl. Nezávislý kameraman původem z Londýna, který byl známý svou prací na hitech, včetně Quantum Of Solace a Cliffhanger, přitom utrpěl smrtelná zranění. Dean Byfield, první asistent režie, vyšetřovatelům řekl, že neměl ohledně stuntu „žádné pochybnosti“. Ale řekl, že vše skončilo jako „naprosto šokující a nečekané“.

Řekl, že tu noc se nekonal „zcela inkluzivní všestranný bezpečnostní briefing“, ale že by to také nebylo standartní. Posouzení rizik stuntu proběhlo tři dny před incidentem. Týkalo se potenciálních rizik, včetně možných popálenin plameny a špatné viditelnosti. Vyšetřování stále pokračuje.

Mohlo by se vám líbit