Auta Elektromobily

Porsche Taycan Turbo S – akcelerace a rychlost

single-image

Akcelerační test z německé dálnice se tentokrát dotkne automobilky Porsche a světa elektrifikace. Porsche Taycan je, podobně jako Panamera, takový rychlejší elektrický rodinný vůz.

O Panameře jsme už lecos psali, tam je poloelektrická verze pravděpodobně jednou z nejrychlejších a směle se měří s výkonnými supersporty. Proti tomu je plně elektrický Taycan Turbo S trošku slabším odvarem. Nicméně pomalý vůz to tedy rozhodně není. O tom se můžete přesvědčit v tomto videu z kanálu Automann – TV.

Taycan překonal tabulkovou rychlost. V potaz můžeme vzít možnou odchylku tachometru od reality. Zrychlení je ale na rodinný vůz více, než zajímavé. Však se podívejte sami.

Porsche Taycan také ve spojených státech vyhrálo černého Petra za nejnehospodárnější elektrifikovaný vůz. Ze slibovaného dojezdu 412 km ujelo s plným nabitím pouhých 308 km.

Němci prozměnu porovnali Taycana s americkou Teslou Model S P100D. Porsche Teslu přejelo ve zpracování, rychlosti, ovladatelnosti na kluzkém povrchu a kupodivu oproti předpokladům i v akceleraci. Jedinou ztrátou na Teslu tak byla výdrž baterie, a tedy i dojezd.

Porovnání Taycana s Teslou Model S

Mohlo by se vám líbit