Auta

Tiguan vs. Touareg – klíčové rozdíly těchto Volkswagenů

single-image

Volkswagen Tiguan a Volkswagen Touareg jsou dva populární SUV modely od německého výrobce Volkswagen. Přestože oba vozy sdílejí některé společné rysy, existují mezi nimi zásadní rozdíly, které je činí vhodnými pro různé typy řidičů a použití. Tento článek se zaměří na klíčové rozdíly mezi těmito dvěma modely a na výhody, které každý z nich nabízí.

Volkswagen Tiguan je menší z těchto dvou modelů, což ho činí ideálním pro městské prostředí a každodenní použití. Tiguan nabízí dostatek prostoru pro pět cestujících a má variabilní zavazadlový prostor, který se pohybuje od 615 litrů až po 1655 litrů při sklopení zadních sedadel. Díky kompaktnějším rozměrům je Tiguan snadněji manévrovatelný v úzkých městských ulicích a parkovacích místech.

Volkswagen Touareg je větší a luxusnější SUV, které poskytuje více prostoru pro cestující i zavazadla. Touareg nabízí prostorný interiér s kapacitou zavazadlového prostoru až 810 litrů, který lze rozšířit na 1800 litrů při sklopení zadních sedadel. Tento model je ideální pro dlouhé rodinné výlety a cestování s větším množstvím zavazadel.

Volkswagen Tiguan je vybaven menšími motory, které poskytují dostatečný výkon pro každodenní jízdu a zároveň jsou úsporné. Například model Tiguan R je vybaven 2.0 TSI motorem s výkonem 235 kW, který umožňuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy. Tiguan je také vybaven systémem 4MOTION, který zajišťuje stabilitu a trakci na různých površích.

Volkswagen Touareg nabízí výkonnější motory a pokročilé technologie pro náročnější řidiče. Například model Touareg 3.0 TSI je vybaven motorem s výkonem 250 kW, který umožňuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,9 sekundy. Touareg je také vybaven pokročilým systémem pohonu všech kol a adaptivním vzduchovým odpružením, které zajišťuje pohodlnou a stabilní jízdu i v náročných terénních podmínkách.

Volkswagen Tiguan je vybaven moderními technologiemi, které zajišťují komfort a bezpečnost. Mezi standardní výbavu patří například adaptivní tempomat, parkovací asistent a infotainment systém s dotykovým displejem. Tiguan také nabízí možnost připojení chytrých telefonů prostřednictvím Apple CarPlay a Android Auto.

Volkswagen Touareg jde ještě o krok dál a nabízí luxusní výbavu a pokročilé technologie. Mezi ně patří například digitální kokpit Innovision, který kombinuje digitální přístrojový panel a centrální dotykový displej do jednoho celku. Touareg také nabízí pokročilé asistenční systémy, jako je adaptivní tempomat s funkcí stop-and-go, asistent pro jízdu v kolonách a noční vidění.

Volkswagen Tiguan je cenově dostupnější variantou, což ho činí atraktivním pro širší spektrum zákazníků. Cena modelu Tiguan R začíná na 1 682 900 Kč. Díky nižší ceně a úspornějším motorům je Tiguan vhodný pro rodiny a jednotlivce, kteří hledají spolehlivé a ekonomické SUV.

Volkswagen Touareg je dražší, ale nabízí více luxusu a výkonu. Cena modelu Touareg 3.0 TSI začíná na 1 998 900 Kč. Tento model je ideální pro zákazníky, kteří hledají prémiové SUV s vysokým výkonem a pokročilými technologiemi.

Volkswagen Tiguan a Volkswagen Touareg jsou oba vynikající SUV modely, které nabízejí různé výhody v závislosti na potřebách a preferencích řidiče. Tiguan je ideální pro ty, kteří hledají kompaktní, ekonomické a snadno ovladatelné SUV pro každodenní použití. Na druhé straně Touareg je vhodný pro ty, kteří hledají luxusní, prostorné a výkonné SUV pro dlouhé cesty a náročné podmínky. Výběr mezi těmito dvěma modely závisí na individuálních potřebách a prioritách každého řidiče.

Mohlo by se vám líbit