Auta

Audi A6 – klasický německý luxusní sedan

single-image

Audi A6 je exekutivní automobil, který německá společnost Audi vyrábí od roku 1994. Nyní je ve své páté generaci a je dostupný v provedení sedan a kombi, které Audi označuje jako Avant. Audi A6 je určen pro zákazníky, kteří hledají komfort, kvalitu a anonymitu, a nechtějí být příliš nápadní nebo agresivní. Audi A6 je také vybaven moderními technologiemi, které zvyšují bezpečnost, pohodlí a zábavu.

Motorizace a výkon
Audi A6 nabízí dva typy pohonných jednotek: přeplňovaný 2,0litrový čtyřválec s výkonem 261 koní a přeplňovaný 3,0litrový šestiválec s výkonem 335 koní. Oba motory využívají hybridní technologii s 12- nebo 48voltovým startérem/alternátorem, který řídí systém start-stop a další pomocná zařízení. Výkonnější verze S6 disponuje 444 koňmi a tužším podvozkem. Pro milovníky terénu je k dispozici model A6 allroad quattro, který má zvýšenou světlou výšku, ochranné prvky a pohon všech kol. Nejextrémnější variantou je RS 6 Avant, který má pod kapotou 600koňový motor a dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy.

Design a interiér
Audi A6 má decentní a elegantní design, který není příliš výrazný ani nudný. Přední maska je dominována velkou mřížkou a ostrými světlomety, které mohou být vybaveny matrixovými LED diodami. Zadní část je charakteristická horizontálními světly, která jsou propojena tenkou lištou. Karoserie je dostupná v několika barvách, jako jsou Arcona White a Madeira Brown Metallic. Kola mají různé velikosti a vzory.

Interiér Audi A6 je propracovaný a kvalitní, s použitím prémiových materiálů, jako je kůže, dřevo, hliník nebo mikrovlákno. Palubní deska je vybavena dvěma dotykovými displeji, které ovládají většinu funkcí vozu, jako je klimatizace, navigace, audio, telefon nebo asistenční systémy. Mezi displeji je umístěna bezdrátová nabíječka pro smartphony. Před řidičem je další displej, který zobrazuje digitální přístrojový panel s různými režimy zobrazení. Volant je sportovní a multifunkční, s lopatkami pro řazení. Sedadla jsou pohodlná a nastavitelná, s možností vyhřívání, ventilace nebo masáže. Zavazadlový prostor má objem 530 litrů u sedanu a 565 litrů u kombi.

Vybavení a bezpečnost
Audi A6 je vybaven širokou škálou prvků, které zvyšují komfort a bezpečnost jízdy. Mezi ně patří například adaptivní tempomat, asistent udržování jízdního pruhu, asistent parkování, kamerový systém s 360stupňovým pohledem, head-up displej, noční vidění, nouzové brzdění, rozpoznávání dopravních značek, sledování mrtvého úhlu, varování před příčným provozem, nebo asistent pro jízdu v koloně. Audi A6 také nabízí vysokou úroveň konektivity, s podporou Apple CarPlay, Android Auto, Wi-Fi hotspotu, online služeb Audi connect, nebo virtuálního asistenta Alexa. Pro milovníky hudby je k dispozici zvukový systém Bang & Olufsen s 16 reproduktory a 705 W výkonu.

Audi A6 je automobil, který splňuje požadavky náročných zákazníků, kteří chtějí luxus, technologii a spolehlivost. Audi A6 je také automobil, který se nechce příliš vytahovat, ale raději zůstává v pozadí. Audi A6 je také automobil, který je vhodný pro dlouhé cesty, díky svému pohodlí, prostoru a výkonu. Audi A6 je prostě klasický německý luxusní sedan.

Mohlo by se vám líbit