Zajímavosti

Honda na CESu 2024 – futuristické vize a chytré inovace

single-image

Honda se na veletrhu CES v Las Vegas prezentovala ve velkém stylu. Představila hned dva koncepty elektromobilů, které slibují revoluci v designu i technologiích.

Koncept Saloon uchvátí futuristickým vzhledem. Obdélníkové LED prvky na přídi i zádi vozu mu dodávají kosmický nádech. Zjednodušené logo Hondy, vyhrazené pro elektromobily, zdobí příď, zatímco vzadu najdeme klasický nápis Honda. Minimalistická kabina sází na jeden velký displej přes celou palubní desku, sloužící k ovládání většiny funkcí. Skořepinová sedadla s displeji v opěrkách pro zábavu zadních cestujících podtrhují moderní a luxusní charakter vozu.

Druhý koncept, Space-Hub, představuje vizi moderního minivanu. Velké prosklené plochy zajišťují fantastický výhled a variabilní interiér nabízí komfort a praktičnost pro celou rodinu.

Honda se na CESu pochlubila i dalšími inovacemi. Představila například chytrý asistenční systém Honda Sensing 360, který zajišťuje komplexní ochranu vozu a jeho okolí. Další novinkou je systém Honda e:HEV, kombinující benzinový motor s elektromotorem pro úspornou a ekologickou jízdu.

Honda tak jasně ukazuje, že je lídrem v oblasti inovací a chytrých technologií. Jsme svědky zrodu nové generace automobilů, které se stávají čím dál více propojenými, autonomními a ekologickými.

  • Koncept Saloon má do výroby zamířit v roce 2026.
  • Oba koncepty jsou postaveny na nové platformě e:Architecture.
  • Honda plánuje do roku 2030 uvést na trh 30 nových elektromobilů.
  • Společnost se také zaměřuje na vývoj autonomních technologií a robotiky.

Honda na CESu 2024 předvedla, že se nebojí experimentovat a posouvat hranice automobilového průmyslu. Nové koncepty aut ukazují, že budoucnost mobility bude plná futuristických designů, chytrých technologií a ekologických řešení.

Mohlo by se vám líbit