Elektromobily Zajímavosti

Jaromír Jágr zůstal věrný korejské značce KIA

single-image

Česká hokejová legenda Jaromír Jágr si může užívat jízdu v novém elektromobilu díky spolupráci se značkou KIA. Jágr, který stále hraje za Rytíře Kladno, obdržel klíče od nového elektrického crossoveru EV9 od generálního ředitele Kia Czech Arnošta Barny. Předání proběhlo v rámci oslav 30. výročí působení značky na českém trhu. Kia s Jágrem spolupracuje již dlouhodobě a podporuje jeho hokejovou kariéru.

EV9: výkonné a prostorné SUV s dlouhým dojezdem
EV9 je první model z nové řady elektrických vozů značky Kia, která nese označení EV. Jedná se o větší SUV, které nabízí prostor pro až sedm cestujících a zavazadelník o objemu 520 litrů. EV9 je vybaveno dvěma elektromotory, které dodávají celkový výkon až 384 koní a točivý moment 740 Nm. Díky tomu dokáže EV9 zrychlit z 0 na 100 km/h za 5,1 sekundy a dosáhnout maximální rychlosti 200 km/h.

EV9 se může pochlubit i dlouhým dojezdem na jedno nabití. Díky akumulátoru o kapacitě 99,8 kWh, který zabírá celou podlahu vozu, dokáže EV9 ujet až 563 kilometrů podle WLTP cyklu. V zimních podmínkách by měl dojezd klesnout na cca 400 km, zatímco v létě by měl překročit 500 km. EV9 podporuje rychlonabíjení až 350 kW, což umožňuje dobít baterii z 10 % na 80 % za 18 minut.

Exotický design a moderní technologie
EV9 se odlišuje od ostatních vozů značky Kia svým exotickým a futuristickým designem. Přední maska je nahrazena digitálním panelem, který slouží jako displej pro různé informace a animace. Na bocích vozu jsou umístěny kamery místo zpětných zrcátek. Zadní světla jsou propojena LED páskem, který tvoří písmeno H. EV9 má také sériové hliníkové 19palcové disky v netradičním designu s komfortními pneumatikami 255/60 R19.

Interiér EV9 je prostorný a minimalistický. Palubní deska je tvořena dvěma 12,3palcovými displeji, které zobrazují přístrojovou desku a infotainment. EV9 je vybaveno nejnovějšími technologiemi, jako je head-up displej s rozšířenou realitou, bezdrátové nabíjení, adaptivní tempomat, asistent pro udržování jízdního pruhu, asistent pro nouzové brzdění, asistent pro parkování a další. EV9 také disponuje systémem Vehicle-to-Load, který umožňuje použít EV9 jako zdroj energie pro jiná zařízení.

Jágr: EV9 je skvělé auto
Jaromír Jágr se vyjádřil k novému vozu, který dostal od značky Kia. “Jsem moc rád, že můžu jezdit v EV9. Je to skvělé auto, které má vše, co potřebuji. Je výkonné, prostorné, pohodlné a má dlouhý dojezd. Navíc je to elektromobil, takže šetří životní prostředí. Děkuji značce Kia za jejich podporu a spolupráci,” řekl Jágr.

Značka Kia také ocenila dlouholetou spolupráci s Jágrem. “Jaromír Jágr je nejen hokejová legenda, ale také věrný zákazník a partner značky Kia. Jsme hrdí, že mu můžeme předat klíče od našeho nového elektrického modelu EV9, který je symbolem naší vize a inovace. Věříme, že EV9 bude Jágrovi dobře sloužit a že si ho užije,” uvedl Arnošt Barna, generální ředitel Kia Czech.

Mohlo by se vám líbit