Auta

Elektrický Karoq? Nová Škoda Elroq již brzy?

single-image

Škoda odhalila interiér nového vozu dne 13.3.2024. Zatím není jisté, zda tento model ponese opravdu název Elroq. Tuto doměnku lidem vnukli při odhalení nedávného videa. Nutno říct, že Elroq bude první, kdo bude nosit nové logo Škoda.

Elektrickou platformu má automobilka Škoda pouze jednu, a to koncernovou MEB. Proto je jisté, že bude stát a využívat stejnou platformu a akumulátor jako jeho bratr Enyaq. Očekávaný výkon elektromotoru by měl být 180 koní, kapacita baterie 62 kWh nebo 82 kWh, dojezd 400 nebo 600 km na jedno nabití.

Pohled do interiéru Elroq připomíná pohled do Enyaqa. Najdete dvouramenný vyhřívaný volant, ve spodní části věnce již nenajdete klasický výstupek pro plaketu RS nebo Laurin a Klement. Najdete tam bohužel prázdný otvor. Přístrojový štít ve stylu Enyaq. Velký displej infosystému naznačuje upravené rozhraní proti Enyaqu, kde ovládací prvky najdete vlevo, vpravo a nahoře. Bezprostředně pod displejem je klasická dotyková linka pro zvuk nebo vypínání obrazovky.

Jak bývá u Škody zvykem, nechybí ani klasické fyzické ovladače umístěné hned pod hlavní obrazovkou. Ještě níže pak najdeme velký odkládací prostor s jednou bezdrátovou nabíječkou mobilů.

Mohlo by se vám líbit