Rady a tipy Technika

Jak vyměnit olej, nebo žárovku? Užitečné návody z YouTubu

single-image

V autoškole nás učili provádět si základní údržbu sami. Výměna oleje, žárovek, nebo pneumatiky by tak neměl být větší problém. Ruku na srdce, značná část řidičské populace možná díky odlišnosti jednotlivých typů aut umí vyměnit možná maximálně tak píchlé kolo za rezervu a doplnit olej.

Výměna oleje

Jedním z užitečných kanálů na největším portálu zaměřeným na videa je KVALT. Videa jsou celkem dobře zpracované, ale občas je lepší si i přečíst komentáře, kde se dozvíte rozšiřující rady od dalších odborníků.

Výměna žárovky

Dalším užitečným kanálem je např. Havex Auto. V tomto videu se můžete dozvědět, jak snadno vyměnit žárovky ve světlometech.

Výměna pneumatik

Pokud nechcete utrácet za služby servisu, nebo mají v období nutné výměny pneumatik všude plno, můžete využít tohoto videonávodu.

Správné umytí vozu

Umýt auto v bezkontaktní myčce je hračka. Umýt ale auto správně už chce pár informací navíc. Většina běžných lidí své vozy myje bohužel špatně. Tady si můžete svůj postup upřesnit.

Jak odstranit škrábance

Zde se dozvíte, jak se v domácích podmínkách vypořádat s drobnějším poškozením laku, pokud k nim nějakou nešťastnou náhodou již došlo.

Výměna brzdových destiček a kotoučů

Spoustu peněz můžete ušetřit také vlastní výměnou spotřebních částí brzdového systému.

Takto si můžete vyhledat na serveru YouTube libovolný úkon na jakémkoliv autě. Aneb automechanikem snadno a rychle. Pamatujte ale… pokud chcete mít jistotu, že ten daný úkon provedete správně, je lepší ho poprvé provádět s profesionálem, nebo s někým, kdo je v tomto směru zkušenější. Vyvarujete se tak pro pár ušetřených korun daleko výraznějším nákladům v případě, že se vám to nepovede správně. V případě brzdových kotoučů a destiček už zde nejde ani o ušetřené stokoruny, jako vlastně o život.

Mohlo by se vám líbit