Zajímavosti

Monopost Formule 1 řítící se z Prahy až do Tater

single-image

Každý stoprocentně zná energetické nápoje značky Red Bull. Už o trochu méně lidí však ví, že z určitých marketingových důvodů má tento nápojový gigant i vlastní internetovou TV fungující na podobném principu, na kterém fungoval třeba Stream.cz. Tedy jako banka krátkých videí. Jedním z pravidelných cyklů se stal pořad „Road Trip“. Jeho třetí pokračování navštívilo i Českou Republiku a Slovensko.

Princip show „Road Trip“ je projet se monopostem ze stáje Red Bull Racing Honda po věhlasných památkách, nebo specifických dominantách dané oblasti. V minulosti se tak formule podívala do USA, nebo Nizozemska. Výsledkem je reklama na to, že Red Bull sponzoruje formuli a zároveň na krásy dané oblasti. Kvalitní zpracování pod taktovkou Marcuse Kruga dělá z této „propagace“ takřka umělecké dílo, které si nezadá s kvalitními hollywoodskými filmy. Markuse Kruga můžete znát možná už z Kazmovy One Man Show, ve které byl do nedávna důležitou tvůrčí osobou.

V dubnu 2021 tedy i nevšímavý obyvatel Prahy, který měl to štěstí se nachomýtnout poblíž, pozoroval ne úplně standardní scénář, kdy se po Karlově Mostě prohání Formule 1, pokračuje na Staré Město, a vůbec se s tím nemazlí.

Celý „trip“ pokračuje přes celé Čechy, na Moravu, kde stojí za zmínku např. krásný Lednicko-valtický areál až na Slovensko, kde po bratislavském vtípku s Patrikom „Rytmusom“ Vrbovským navštívíme i nádherná panoramata slovenských Tater.

Na letišti v Popradu se povedl i husarský kousek v podobě kaskadérského letu vzhůru nohama jen několik metrů nad formulí projíždějící dvousetkilometrovou rychlostí. „Je to něco, co ještě nikdo předtím neudělal. A rozhodně to nebylo nic jednoduchého,“ dodává akrobatický pilot letadla Martin Šonka. „Mít letící letadlo jen pár metrů nad svou hlavou byla výjimečná příležitost, kterou člověk jen tak nezažije,“ dodal David Coulthard.

Celé video najdete zde.
Dokument o tom, jak se natáčelo zase tady.

Mohlo by se vám líbit