Auta Zajímavosti

BMW 750Li xDrive aneb auto pro prezidentovu ochranku

single-image

Prezident Miloš Zeman si potrpí vyloženě na české značky a proto jezdí věrně Škodou Superb. Pro jeho ochranku a spolupracovníky bylo ale pořízeno 9 nových superluxusních vozů BMW 750Li xDrive za bratru necelých 39 milionů korun.

Dvakrát přeplňovaný osmiválec nabízí výkon 330 kW (450 koní) a z 0 na 100 km/h vystřelí už za 4,5 sekundy. Designově se jedná o na první pohled velice luxusní auto. Délka 5,12 metru slibuje obrovské pohodlí pro posádku i na zadních sedadlech. Tato limuzína se může pochlubit ještě karbonovým jádrem karoserie, tedy i na své rozměry nízkou hmotností, laserové světlomety, klíček s dotykovým displejem nabíjeným bezdrátově přímo ve voze, ovládání gesty nebo i zezadu pomocí přídavného tabletu umístěného mezi zadními sedačkami v mohutném panelu.

Parkování usnadňují kompletní kamery okolo vozu. Ty prezidentské mají ještě k dispozici kamery bezpečností, jedna z limuzín je neprůstřelná a samozřejmě je přidán modrý maják a vysílačka.

Pro rodinu bych tento vůz ale doporučil spíše těžko. Tato sedmsetpadesátka disponuje pouze 4 místy k sezení a ne zrovna „kombi“ kufrem. Jo a klíček slouží zároveň jako dálkové ovládání pro zaparkování do čím dál užších parkovacích pruhů obchodních center. Vystoupíte si, zaparkujete dálkově a pak vám nevadí málo místa pro otevření dveří. Pozor ale na to, koho bude odřenina na dveřích mrzet víc. Řidiče BMW 750Li xDrive nebo dvojkové Octavie? 🙂

Mohlo by se vám líbit